Het ministerie van Justitie onderzoekt of het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, betrokken zou zijn geweest bij de begeleiding van journalisten die betrekking hebben op technologie, volgens meerdere nieuwsuitzendingen.

Het bureau onderzoekt ook de vermeende surveillance van Amerikaanse burgers door ByteDance in bredere zin. Dat meldt de New York Times. Het onderzoek lijkt verband te houden met de bekentenis van ByteDance in december dat een aantal van haar medewerkers toegang op een verkeerde manier gegevens van Amerikaanse burgers.

Uit intern onderzoek van ByteDance bleek dat medewerkers wel degelijk toegang hebben gekregen tot informatie van de twee journalisten en aan hen gelieerde personen.

Dit komt omdat de spanningen tussen de VS en China blijven toenemen over een reeks kwesties, waaronder Veiligheidsproblemen via TikTok.

Deze week dreigde de regering-Biden TikTok in de VS te verbieden als het in China gevestigde moederbedrijf ByteDance zijn belang niet aan een Amerikaans bedrijf zou verkopen. Dit volgt op maandenlange druk van Amerikaanse en staatswetgevers, voornamelijk Republikeinen, om de app voor sociale media te verbieden, vooral op door de overheid uitgegeven apparaten.

CEO van TikTok, Shou Zi Chewdie volgende week zal getuigen voor een House-panel, zei dat het verkopen van de app geen beveiligingsproblemen zou oplossen die ze nog niet hebben aangepakt.

Meer details over het DOJ-onderzoek zijn te vinden op TheHill.com.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *