coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

Chasten Buttigieg, de echtgenoot van minister van Transport, Pete Buttigieg, zei dat de recente opmerking van voormalig vicepresident Mike Pence over het vaderschapsverlof van zijn man in tegenspraak was met zijn reputatie als een “gezinswaardenrepublikein”.

“Het ding over wat hij zei is dat het in tegenspraak is met wat hij zegt dat hij is,” zei Buttigieg tijdens een optreden op ABC’s “The View” op donderdag. “Hij zegt dat hij een Republikein is die familiewaarden hoog in het vaandel heeft staan. Dus ik denk niet dat hij doet wat hij hier predikt.”

Pence grapte tijdens het jaarlijkse Gridiron Dinner op zondag dat het vaderschapsverlof van Pete Buttigieg verband hield met de recente vluchtverstoringen. Buttigieg en zijn vrouw adopteerden in september 2021 een tweeling.

“Toen Pete’s twee kinderen werden geboren, nam hij twee maanden zwangerschapsverlof, waardoor duizenden reizigers op luchthavens strandden, het luchtverkeerssysteem werd stilgelegd en vliegtuigen bijna in de lucht met elkaar in botsing kwamen”, zei Pence. “Ik bedoel, Pete Buttigieg is de enige persoon in de menselijke geschiedenis die een baby heeft gekregen, en de rest van ons krijgt een postpartumdepressie.”

Chasten Buttigieg noemde de opmerking donderdag “vrouwonvriendelijk” en homofoob.

“Het is een groter gesprek over het werk dat vrouwen in gezinnen doen, een aanval op alle vrouwen en alle gezinnen en verwachten dat vrouwen thuis blijven en kinderen opvoeden, ik denk dat het een behoorlijk vrouwonvriendelijk beeld is”, zei hij in een panel op “The View .”

De echtgenoot van de transportsecretaris riep eerder maandag de voormalige vice-president uit in een Instagram-bericht, naast een foto van Pete Buttigieg die zijn kind vasthoudt in het ziekenhuis. De zoon van het stel bracht na zijn geboorte enkele weken in en uit het ziekenhuis en aan de beademing door.

“Een eerlijke vraag voor jou @mikepence na je poging tot grap dit weekend,” zei Chasten Buttigieg. “Als je kleinkind te vroeg geboren zou worden en met twee maanden aan de beademing zou worden gelegd – hun kleine vingertjes om de jouwe gewikkeld terwijl monitoren op de achtergrond piepen – waar zou je dan zijn?”

Het Witte Huis bekritiseerde maandag ook Pence vanwege de grap en riep hem op zijn excuses aan te bieden.

“De homofobe grap van de voormalige vice-president over secretaris Buttigieg was beledigend en ongepast, vooral omdat hij vrouwen die aan een postpartumdepressie lijden als een punt behandelde”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre. “Hij moet zijn excuses aanbieden aan vrouwen en LGBTQ-mensen die het recht hebben om met waardigheid en respect behandeld te worden.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *