coin-master-free-spins-2023-hdbn tiktok-unlimited-coins-instantli-2023-sxr free-gems-stumble-guys-2023-dfdf coin-master-free-spins-2023-afsd coin-master-free-5000-spin-link-afsd

12 pagina’s worden ingenomen door de klacht ingediend door de provinciale aanklager van Barcelona voor rechtbank nr. 1 in Barcelona tegen de voormalige vice-voorzitter van de technische commissie van scheidsrechters, José María Enríquez Negreira, en verschillende leiders van Fútbol Club Barcelona, ​​waaronder de voormalige voorzitters Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosello.

De plot heeft al een naam, The Case of Negreira, en op dezelfde dinsdag kwam het in handen van het parket voor corruptiebestrijding, dat naast de club zelf de leiding zal hebben over het onderzoek naar deze directeuren en twee andere voormalige directeuren van de club, Alberto Soler en Óscar Grau .

Wat wordt onderzocht zijn de betalingen van de club aan Negreira, die het zou beginnen tijdens de periode van Joan Gaspart als president (van 2000 tot 2003). Zoals het Openbaar Ministerie vermoedt, werden die betalingen gedaan zodat de voormalige vice-president van de rechters de club zou bevoordelen. Lijst van bekend Hij wordt aangevuld met getuigen die het Openbaar Ministerie wil oproepen, onder wie oud-coaches als Enrique Valverde of Luis Enrique.

Negreira, winnaar van 7,3 miljoen euro in 17 jaar

José María Enríquez Negreira was sinds 1994 vicevoorzitter van het Technisch Comité van Scheidsrechters (CTA). Van 2001 tot 2018 ontving hij volgens het openbaar ministerie ruim 7,3 miljoen euro van Barca, dat hij werden niet voorzien door de statuten van de club of goedgekeurd door haar leden. ‘Ze hadden geen juridische of juridische steun’zeggen ze in het parket.

Negreira factureerde veel ervan als “technisch video-advies” of “wedstrijdbeelden en kijkselecties”, volgens 33 facturen die door Barcelona zijn ingediend bij de belastingdienst die slechts een deel van de betalingen innen.

Het parket is echter van mening dat dit betalingen waren in ruil voor “acties die FCB bevoordeelden bij het nemen van beslissingen van scheidsrechters in door de club gespeelde wedstrijden, en dus in de resultaten van de competitie.”

SPANJE VOETBAL SCHEIDSRECHTERSEFE

Als vice-president van HAT zou van invloed zijn op “het cijfer voor elke wedstrijd van officiële Spaanse competities van nationale en professionele omvang”, die wordt uitgevoerd in dat orgaan dat de rechters zelf evalueert en promoot of degradeert in een categorie of voordraagt ​​als kandidaat voor internationale rechters.

Toen hij in 2018 werd ontslagen, betaalde Barcelona hem niet meer. Vervolgens sprak Negreira de toenmalige president van Barça, Josep María Bartomeu, op een duidelijk dreigende toon toe: “Ik heb geen zin om alle onregelmatigheden die ik kende en uit eerste hand heb meegemaakt in de relatie met iemand van de club openbaar te maken, maar je zult me ​​dwingen het te doen. als u uw beslissing niet heroverweegt en de overeenkomst niet nakomt, moesten we tot het einde van de presidentiële termijn op mijn diensten blijven rekenen’, schreef hij in de bureaufax met daarin de klacht van het parket.

Negreira’s zoon, aangegeven maar niet aan de kaak gesteld

Ook Javier Enríquez Negreira lijkt in dit geval aangewezen. Negreira Jr. werd betaald als psycholoog en coach van scheidsrechters. En volgens de rechter Pérez de Andújar, “in belangrijke wedstrijden van Barcelona thuis” belde hij de scheidsrechters om “te vertellen in welk hotel hij was en vertelde hij hen dat hij hen leidde”.

Vervolgens sprak hij met de CTA over de rechters met wie hij samenwerkte: “De rechters gaven deze man al zijn informatie en gedachten terwijl hij ze in zijn handen had”, zei Pérez de Andújar.

Maar het Openbaar Ministerie nam het niet op in zijn aanvraag omdat Het was niet bewezen dat hij “de bedoeling van zijn vader kende en deelde”.

javier enriquez negreira

javier enriquez negreiraDe website van Javier Enriquez

Rechter Abascal, die het misbruik van geld in de Spaanse voetbalbond door Ángel Maria Villar onderzoekt, richtte zijn aandacht op hem. Afgelopen maandag verzocht de rechter om alle documentatie met betrekking tot de 4.400 euro die de RFEF aan Javier Enríquez Negreira had betaald, over te leggen.

Bartomeu en Rosell en hun “vertrouwelijke mondelinge overeenkomst”

Hoewel de betalingen betrekking hebben op vier presidentiële ambtstermijnen van Barça, hebben de aanklagers alleen Josep María Bartomeu en Sandro Rosello veroordeeld. Ze laten Joan Gaspart en Joan Laporta achterwege, die hij voorstelt als getuigen op te roepen.

In het document van de Aanklager staat dat Barcelona, ​​​​”via presidenten Bartomeu en Rosello, een strikt vertrouwelijke mondelinge overeenkomst met de aangeklaagde Negreira bereikte en handhaafde” om de club te begunstigen vanuit de positie van vice-president van TAC.

Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu

Bartomeu RosellEuropa Pers

Volgens bronnen die verband houden met het team, twee voormalige presidenten ze verzekeren dat ze “uit zelfverdediging” hebben betaald als compensatie voor de “gunsten” die hun eeuwige rivaal Real Madrid ontving uit de wereld van arbitrage.

Beiden weten wat het is om in detentie te zitten. Bartomeu bracht de nacht door in de gevangenis wegens vermeende betalingen aan een bedrijf dat was ingehuurd om zijn imago te verbeteren en betaald met clubfondsen. Rosell, van zijn kant, bracht bijna twee jaar door in een tijdelijke gevangenis. Een paar dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis werd zijn zaak geopend. Hij werd beschuldigd van criminele organisatie en het witwassen van geld in wat hij zei was een andere “montage” van Villarej.

Grau en Soler, Bartomeu’s “vertrouwde mensen”

Wat betreft Andreu Soler en Oscar Grau, de aanklager beschouwt hen als personen van “maximaal vertrouwen” van voormalig president Bartomeu. Vanuit die positie, die hen organisatie- en controlebevoegdheden gaf binnen het team, handelden zij “Weten welke bedragen de twee bedrijven jaarlijks factureerden van januari 2011 tot juni 2018.” Negreira.

Volgens de officier van justitie waren zowel de managers als Bartomeu “de enige mensen die van het kader afwisten” en in feite “koste wat kost vermeden” dat de zoon van Negreira rechtstreeks door de club werd aangenomen, zodat de familienaam niet met Barcelona zou worden geassocieerd.

Waarom Gaspart en Laporta werden weggelaten

Onder de tien getuigen die de officier van justitie voorstelt op te roepen wanneer de rechtbanken de rechtszaak voortzetten, zijn Joan Gaspart en Joan Laporta, die nu weer aan het hoofd van de club staat en protesteert tegen de rechtszaak van de aanklager.

Joan Gaspart

Joan GaspartEuropa Pers

De aanklager nam niet eens de moeite om hen aan te klagen, omdat hun betalingen buiten het bereik van justitie liggen. In beide gevallen, het strafbare feit van oneerlijk bestuur zou worden voorgeschreven omdat er meer dan vier jaar zijn verstreken sinds de vermeende commissie. Wat betreft de andere misdaad, corruptie onder individuen, die bestond pas in 2010.

Joan Laporta

Joan LaportaEuropa Pers

Gaspart was president van 2000 tot 2003 en Laporta van 2003 tot 2010, dus als de rechtbank het verzoek van de aanklager toewijst, zullen ze als getuigen worden opgeroepen.

Andere getuigen: van Luis Enrique tot de zoon van Negreira

De parade van getuigen, die La Vanguardia in zijn geheel onthult, zal zeker veel bekijks trekken. Naast de president en oud-president van Barcelona verzoekt het Openbaar Ministerie om de benoeming van twee coaches: Luis Enrique en Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde

Ernesto ValverdeEuropa Pers

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het uitleggen of ze de opnames zouden zien waarvoor de vice-president van rechters zou hebben aangeklaagd. Tot nu toe verzekert Valverde dat hij die video’s nooit heeft “bekeken”, hoewel hij stilzwijgend het bestaan ​​ervan heeft erkend.

Luis Enrique

Luis EnriqueEuropa Pers

Carles Tusquets, die aan het hoofd stond van de manager die de club overnam na het vertrek van Bartomeu, kon ook getuigen, maar zou worden vermeld als voormalig penningmeester, om te vertellen wat hij wist over de betalingen.

Een andere naam op de lijst is Pep Segura, de technisch secretaris en algemeen directeur van Barcelona sinds 2017. In principe moest hij de betalingen bevestigen, dus het parket heeft interesse in hem.

De officier van justitie wil dat Pere Lluis Mellado, directeur van de juridische afdeling van 2004 tot 2010 en wie dat ook is, moet getuigen.

Met betrekking tot Negreira’s zoon is bevrijd van de aangeklaagde classificatie, maar niet van de focus van de aanklager van Barcelona die hem als getuige voorstelt.

Waarom werd de zaak doorgestuurd naar de anti-corruptieadministratie?

Omdat, volgens het Openbaar Ministerie, “strafbare feiten in verband met corruptie van bijzondere betekenis”, namelijk: corruptie tussen individuen; voortzetting van onrechtvaardig bestuur; en onwaarheden in commerciële documenten, hoewel ze niet allemaal op iedereen van invloed zijn.

Aan Negreira, Bartomeu, Grau en Soler vraagt ​​de aanklager dat ze drie misdaden toeschrijven en dat ze als voortgezet worden beschouwd; Hij beschuldigt alleen Sandra Rosello en Fúbol Club Barcelona van voortdurende corruptie onder individuen op sportgebied.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *