FREE GEMS GENERATOR FOR STUMBLE GUYS ZRZQ2 Free Tiktok Coins Zip Code X6HH1 Free Tiktok Followers Without Coins LFmRE 1k free spins coin master 2023-kbn 1k free spins coin master 2023-pqm2 Free Tiktok Coins Zip Code Mqzqe coin master free 5000 spin link-ojjj STUMBLE GUYS FREE GEMS APK LPDGL Free Tiktok Coins Zurückgeben 9VbCE 1k free spins coin master 2023-vrli

Sinds de ineenstorting van Silicon Valley en Signature Bank vorige week hebben markten en beleidsmakers gewacht tot de andere schoen zou vallen, uit angst voor een bredere internationale bankencrisis.

Bezorgdheid over de gezondheid van First Republic Bank en een aantal andere regionale grootmachten hebben de markten wekenlang in beroering gebracht, en de problemen waarmee Credit Suisse te maken heeft, hebben een internationaal element toegevoegd aan de ineenstorting.

Wat u moet weten: First Republic Bank wordt gered door grote banken

Hoewel het wereldwijde financiële systeem misschien nog niet duidelijk is, heeft belangrijke steun voor First Republic en Credit Suisse sommige angsten helpen wegnemen.

Dit is wat u moet weten over hoe het financiële systeem omgaat met de ineenstorting van een bank in Silicon Valley.

First Republic wordt gered door andere banken

Een persoon loopt op 13 maart 2023 langs het hoofdkantoor van de First Republic Bank in San Francisco, Californië. (Foto door Justin Sullivan/Getty Images)

Het lijkt erop dat de Eerste Republiek het zal redden met een beetje hulp van hun vrienden.

Elf van de grootste Amerikaanse banken bundelen tot 30 miljard dollar om een ​​worstelende regionale bank in San Francisco te steunen, volgens een gezamenlijk Verklaring van donderdag van de federale financiële toezichthouders.

De megabanken – waaronder JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo en verschillende anderen, volgens rapporten – zouden elk tot $ 5 miljoen storten bij First Republic om de bank solvabel en sterk te houden.

Regionale banken zetten hun sterke neergang voort tijdens de bankencrisis

First Republic stond onder zware druk van investeerders en klanten na de ineenstorting van de Silicon Valley-bank tijdens het weekend. Net als SVB is First Republic gevestigd in Noord-Californië en heeft het een aanzienlijke hoeveelheid onverzekerde deposito’s, wat alarm heeft veroorzaakt onder analisten.

De aandelen in First Republic stegen tijdens de week scherp vanwege zorgen over de financiële gezondheid en of het de volgende grote bank zal zijn die failliet gaat.

First Republic beschikt over ongeveer $ 271 miljard aan activa en zou schokgolven door het banksysteem kunnen sturen als het ook faalt.

De groeiende reddingsoperatie lijkt de zorgen op Wall Street echter te hebben gestild. First Republic-aandelen sloten donderdag 10,2 procent hoger op $ 34,35, maar nog steeds ruim onder de $ 115 per aandeel dat het sloot aan de vooravond van de doodsspiraal van SVB.

Credit Suisse ligt ook op schema om hulp te krijgen van de Zwitserse Nationale Bank, die de vrees voor een door de SVB veroorzaakte internationale bankencrisis heeft weggenomen.

zegt Yellen “het bankwezen is gezond”

Minister van Financiën Janet Yellen
Minister van Financiën Janet Yellen spreekt tijdens een hoorzitting van de financiële commissie van de Senaat over de begrotingsbespreking van het fiscale jaar 2024 van de president op donderdag 16 maart 2023.

Nog voordat het nieuws over de redding van de Eerste Republiek bekend werd, probeerde minister van Financiën Janet Yellen de Amerikanen gerust te stellen dat hun geld veilig was.

“Ik kan de leden van de commissie verzekeren dat ons banksysteem gezond is en dat Amerikanen erop kunnen vertrouwen dat hun deposito’s er zullen zijn wanneer ze ze nodig hebben”, zei Yellen tegen de financiële commissie van de Senaat.

Lees meer: ​​het Amerikaanse financiële systeem is gezond, zegt Yellen tegen de wetgevers

“De acties van deze week tonen onze vastberadenheid om ervoor te zorgen dat ons financiële systeem sterk blijft en dat de spaargelden van de deposanten veilig blijven”, vervolgde ze.

Ondanks de vrees rond verschillende regionale banken, heeft de Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) heeft geen nieuwe failliete banken hoeven over te nemen of zich te haasten om hun deposito’s te redden sinds SVB en Signature Bank in het weekend faalden.

De Federal Reserve lanceerde ook een noodlening waarmee banken staatsobligaties en andere waardepapieren kunnen inwisselen voor contante leningen, wat veel bedrijven zou moeten helpen soortgelijke angst voor faillissement te voorkomen.

“De reden dat bankagentschappen op zondagavond tussenbeide kwamen… was het risico dat de run zich van sommige banken naar alle banken zou verspreiden. Dat risico wordt substantieel verkleind door het vangnet van de Fed.” zei Karen Shaw Petrou, managing partner bij Federal Financial Analytics.

Desalniettemin, waarschuwde Petrou, “dit is een situatie gedreven door angst, die adrenaline veroorzaakt, en spaarders kunnen niet vechten, dus rennen ze weg.” Elk verder teken van iets, zelfs maar een beetje eng, zou dit weer kunnen veroorzaken.

Markten tuimelen door onzekerheid

Traders werken op de New York Stock Exchange in New York, maandag 13 maart 2023.

De markten openden donderdag scherp lager voordat ze herstelden op het nieuws dat First Republic steun zou krijgen van haar rivalen.

Het industriële gemiddelde van de Dow Jones daalde meer dan 200 punten in de vroege handel, voordat hij bijna 700 punten sprong om de dag meer dan 370 punten hoger te eindigen.

De handel aan het begin van de week was eveneens volatiel. Op maandag sprongen de markten op het nieuws dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) de rekeningen bij de SVB volledig zou verzekeren alvorens actie te ondernemen vanwege de vrees voor een bredere besmetting.

Extra winsten volgden later in de week in de hoop dat de Fed een pauze zou nemen van het verhogen van de rente. Ze werden ook weggevaagd nadat de financiële kolos Credit Suisse de Zwitserse Nationale Bank om hulp had gevraagd.

In de week steeg de Dow met zo’n 400 punten.

Wetgevers wijzen alle kanten op

Sens.  Elizabeth Warren (D-Mass.) en Tina Smith (D-Minn.)
Sens. Elizabeth Warren (D-.Mass.) en Tina Smith (D-Minn.) arriveren op woensdag 15 maart 2023 bij de wekelijkse beleidslunch van de Democraten in de Senaat.

Wetgevers in de financiële commissie van de Senaat maakten donderdag ruzie met elkaar over wie de schuld zou moeten krijgen van de huidige golf van bankfaillissementen.

Democraten gaven vooral de schuld aan de bankregelgeving die onder de regering-Trump was versoepeld, en Republikeinen wezen met de vinger naar de toezichthouders in de regering-Biden, samen met de rentetarieven, maar de kritiek was te breed om over de partijgrenzen heen te gaan.

Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) zei dat het feit dat banken ter grootte van de SVB niet langer aan een stresstest hoeven te worden onderworpen, heeft geleid tot de ineenstorting van de bank.

“In 2018 vormden de bankdereguleringswet van Trump en het potentieel voor Fed-voorzitter Powell om de regels verder te hacken een uitzondering op de jaarlijkse stresstests van de Fed, waardoor banken in feite $ 50 miljard tot $ 250 miljard werden vrijgesteld”, zei ze. Hij zei.

Is deregulering de schuld? Warren en Porter onthullen wetsvoorstel om Dodd-Frank-terugdraaiing uit het Trump-tijdperk terug te draaien

“Het is belangrijk om meer te weten te komen over de oorzaak van de aanval op Silicon Valley Bank, de impact van de Federal Reserve die de rentetarieven te lang laag houdt, en welke stappen Silicon Valley Bank en banktoezichthouders wel of niet hebben genomen”, aldus de Republikein Mike Crapo. (Idaho).

Senator Mark Warner (D-Va.) riep de “slechte actoren” in de venture capital (VC)-industrie wiens gedrag tot paniek heeft geleid.

“Ik was een durfkapitalist. Ik denk dat er enkele slechte acteurs in de VC-gemeenschap waren die deze serie letterlijk begonnen aan te wakkeren met een bijna betraand vuur in een volle bioscoop, ‘zei Warner.

Democraat Michael Bennet (Colour) bekritiseerde specifiek de bankmanagers van de SVB omdat ze zoveel obligaties in hun portefeuilles hebben terwijl de rentetarieven in het snelste tempo in decennia stijgen.

Wat nu: Jeffries ontmoet de San Francisco Fed na de ineenstorting van Silicon Valley en Signature Bank

“[Federal Reserve Chair] Jay Powell is niet bepaald geheimzinnig geweest over wat hij doet. Ze moesten het door hun bestuur krijgen, ze moesten het door hun auditcommissie krijgen, en op de een of andere manier moesten ze het door een toezichthouder krijgen die er toezicht op hield en die niet zei: ‘Dit is gek wat ze doen, ‘” hij zei.

Belastingbetalers willen niet de dupe worden van de onrust in de financiële sector

Uit een nieuwe peiling van Ipsos over hoe de overheid moet omgaan met de onrust in de financiële sector, blijkt dat een grote meerderheid van de Amerikanen vindt dat belastingbetalers geen slecht beheerde banken mogen subsidiëren.

Volgens een peiling die woensdag is gepubliceerd, “is 84 procent van de Amerikanen het erover eens – 56 procent is het er helemaal mee eens – dat de belastingbetaler niet de rekening moet betalen voor het wanbeheer van de bank, waaronder 85 procent van de Democraten en 86 procent van de Republikeinen.”

Niet weer: ‘Ongelukkig en fout’: boze belastingbetalers reageren op de laatste reddingsoperaties van banken

Uit de peiling bleek dat iets minder dan de helft van de Amerikanen voorstander is van een reddingsoperatie door de overheid van Amerikaanse financiële instellingen met 49 procent. Dat in vergelijking met slechts 37 procent van de Amerikanen die in 2012 voorstander waren van een reddingsoperatie.

“Het lijkt gewoon oneerlijk om altijd de banken te redden en niet de mensen die steeds meer nodig zijn door inflatie, stijgende kosten en stagnerende lonen”, zegt Victoria St., studente van de Western Governors University. Louis naar The Hill voor een interview deze week.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *