coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Saoedi-Arabië en Iran kwamen vorige week tijdens een bijeenkomst in Peking overeen geen militair geweld tegen elkaar te gebruiken en geen (gewapende) groepen tegen elkaar te steunen, na een door China bemiddelde bijeenkomst.

Deze details werden vrijgegeven tijdens een Saoedische media-briefing op dinsdag, bevestigde een Saoedische functionaris aan CNN, en ze werden doorgegeven door het Saoedische kanaal Al-Arabiya, en de details werden aan CNN bevestigd door een aanwezige bron.

Volgens het rapport kwamen de twee partijen ook overeen om de twee ambassadeurs binnen twee maanden terug te sturen, wat volgens een Saoedische functionaris een periode was om de “ernst” van Iran te bewijzen.

“Bilaterale veiligheids- en defensietoezegging om niet aan te vallen met de hulp van het leger, veiligheids- en inlichtingendiensten, en geen enkele groep te steunen ten nadele van de andere”, zei de functionaris, volgens wat Al Arabiya-kanaal meldde.

Al-Arabiya citeerde een Saoedische bron die zei dat “de belangrijkste punten in de deal met Iran geheim zijn en niet onthuld kunnen worden”.

Een Saudische functionaris bevestigde dat Saudi-Arabië zijn bondgenoten, waaronder de Verenigde Staten, op de hoogte heeft gebracht alvorens de deal met Iran in Peking te ondertekenen, aldus het Saudische kanaal Al Arabiya.

John Kirby, coördinator strategische communicatie bij de Amerikaanse National Security Council, zei vorige week dat Saoedische functionarissen het Witte Huis hadden ingelicht over de voortgang van de gesprekken.

Iran steunt de Jemenitische Houthi-rebellen, een gewapende groepering die het koninkrijk jarenlang met drones en raketten heeft bestookt, als reactie op de steun van Riyadh aan de regering van Jemen, die het sinds 2015 steunt via een door Saoedi-Arabië geleide militaire coalitie.

CNN heeft contact opgenomen met de Iraanse regering voor commentaar.

De Verenigde Staten en andere landen hebben in het verleden door Iran geleverde wapens onderschept op weg naar de Houthi’s in Jemen, meest recentelijk in de Golf van Oman afgelopen januari.

In een briefing zei een Saudische functionaris dat de nucleaire deal met Iran uit 2015, officieel bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action, vorige week niet is besproken tijdens vijf dagen van gesprekken tussen Saudi-Arabië en Iran in Peking.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *