coin-master-free-spins-2023-hdbn tiktok-unlimited-coins-instantli-2023-sxr free-gems-stumble-guys-2023-dfdf coin-master-free-spins-2023-afsd coin-master-free-5000-spin-link-afsd

© S2G Ventures

S2G Ventures heeft zijn tweede jaarverslag uitgebracht, waarin de Food & AgTech-trends worden onthuld die de toekomst van voedsel in 2023 zouden kunnen bepalen.

Volgens het rapport zal de toekomst van voedsel worden beïnvloed door verschillende factoren: een enorme verschuiving in demografie, die de veranderende vraag van de consument stimuleert, en aanzienlijke vooruitgang in de biologie en chemie die betrokken zijn bij de voedselproductie. Deze verandering versterkt ook op duurzaamheid gerichte beleggers die steeds meer investeren in snelgroeiende bedrijven op basis van kapitaalmarkten.

Door de constante en volatiele veranderingen in externe effecten, waaronder de pandemie, de oorlog in Oekraïne en de toename van het aantal klimaatgerelateerde gebeurtenissen, nemen de risico’s die inherent zijn aan ons voedselsysteem toe en hebben daardoor gevolgen voor het systeem als geheel. Als deze risico’s niet worden beheerst, zal de impact op de belangrijkste hulpbronnen toenemen.

voedsel ecosysteem
© j-mel – stock.adobe.com

Werken met de natuur in plaats van ertegen

S2G Ventures is daarom van mening dat het ontwikkelen van het voedselsysteem een ​​verschuiving vereist naar werken met de natuur, niet ertegen, en het benutten van de kracht van wetenschap, technologie en ondernemerschap om vooruitgang te boeken. Het S2G Ventures-rapport Trends Shaping the Future of Food in 2023 onderzoekt de trends die de transitie naar een gezond en klimaatgevoelig voedselsysteem aandrijven. De trends kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: boeren maken meer gebruik van klimaatvriendelijke praktijken, veerkracht van de toeleveringsketen verbetert de voedselzekerheid en consumenten eisen gezond, duurzaam voedsel.

“De komende markt zal het traject van verandering in het voedselsysteem beïnvloeden, waardoor kosten, marges en financiering onder druk komen te staan ​​bij bedrijven in de hele sector. Tegelijkertijd kan deze onzekere macro-omgeving de groei stimuleren van sommige bedrijven die duurzamere oplossingen bieden die ook goedkoper, sneller, beter en veerkrachtiger zijn dan hun traditionele tegenhangers”, zegt Sanjeev Krishnan, senior managing director en chief investment officer bij S2G-ondernemingen. “Hoewel de wereldeconomie in 2023 een neergang kan doormaken, kunnen de bedrijven die goed presteren en de nodige financieringsniveaus behouden om de neergang te doorstaan, sterker en goed gepositioneerd tevoorschijn komen om significante positieve veranderingen in het voedselsysteem teweeg te brengen.”

landbouw tractor veld groenten fruit3
© Jürgen Fälchle – stock.adobe.com

Boeren verhogen klimaatvriendelijke praktijken

Toenemende externe druk als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten, aantasting van het milieu, klimaatverandering en de vraag van consumenten naar duurzame producten, dwingt boeren om automatisering, digitale technologieën en alternatieve inputs te omarmen.

  1. Robotica zal op commerciële schaal op boerderijen worden gebruikt.
  2. Digitale technologieën zullen winstgevende, klimaatvriendelijke landbouw op land en op zee mogelijk maken.
  3. Nieuwe invoertechnologieën zullen de overhand krijgen.
voedselveiligheid
© Trueffelpix – stock.adobe.com

De veerkracht van de toeleveringsketen verbetert de voedselveiligheid

Het optimaliseren en decentraliseren van toeleveringsketens en het aanpakken van voedselverspilling kan helpen om inefficiënties in het voedselsysteem weg te werken en de samenleving en de economie weerbaarder te maken voor toekomstige problemen.

  1. Technologieën voor supply chain-optimalisatie kunnen kosten, emissies en risico’s verminderen.
  2. Gecontroleerde productie zal de voedselveiligheid en de veerkracht van het systeem verbeteren.
  3. De implementatie van oplossingen voor voedselverspilling zal worden erkend als een goede zakelijke praktijk en als een essentieel instrument om de wereld te voeden.
© rh2010 – stock.adobe.com

Consumenten vragen om gezond, duurzaam voedsel

De verwachtingen van consumenten ten aanzien van voedsel dat geweldig smaakt, voldoet aan duurzaamheidsnormen en hun gezondheidsdoelen ondersteunt, is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van plantaardige en gekweekte eiwitten, wellnessproducten en -technologieën en verpakkingen.

  1. Innovatieve verpakkingen en een gesloten recyclinglus zullen het plasticprobleem oplossen.
  2. Nieuwe ingrediënten zullen de volgende generatie plantaardig voedsel mogelijk maken.
  3. Gekweekte eiwitten zullen consumenten wereldwijd voorzien van veilig, duurzaam voedsel.
  4. Voedsel zal een sleutelrol spelen bij het voorkomen van chronische ziekten en het verbeteren van de gezondheid.

Volledig rapport op: s2gventures.com/rapporten

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *