coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

Berlijn, Duitsland (CNN) — De Israëlische premier Benjamin Netanyahu drong er donderdag op aan dat de veranderingen die hij voorstelt in het rechtssysteem van het land geen bedreiging vormen voor de democratie in Israël, maar tot doel hebben deze weer “in lijn” te brengen met de samenleving.

Tijdens een bezoek aan Berlijn samen met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, drong Netanyahu erop aan dat Israël een “liberale en evenwichtige democratie” zou blijven, ondanks controversiële voorgestelde wijzigingen in het rechtssysteem van het land die tot wekenlange protesten hebben geleid.

“We proberen de Israëlische democratie niet te veranderen, we proberen haar in overeenstemming te brengen met andere westerse democratieën”, zei de Israëlische premier.

Netanyahu voegde eraan toe dat Israël een onafhankelijk rechtssysteem heeft, maar dat “velen het als een volledige gerechtelijke autoriteit beschouwen”, en dat de voorgestelde hervormingen het weer in evenwicht zouden brengen.

Demonstranten en critici van Netanyahu’s plan zeggen dat het de staatsrechtbanken zal verzwakken en het vermogen van de rechterlijke macht zal verminderen om de macht van de andere regeringstakken van het land te controleren, maar Netanyahu stond erop dat “Israël een liberale democratie zal blijven”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *