coin-master-free-spins-2023-hdbn tiktok-unlimited-coins-instantli-2023-sxr free-gems-stumble-guys-2023-dfdf coin-master-free-spins-2023-afsd coin-master-free-5000-spin-link-afsd

House Minority Leader Hakeem Jeffries (DN.Y.) ontmoette donderdag leiders van de Federal Reserve Bank of San Francisco te midden van financiële onzekerheid na de ineenstorting van twee grote banken vorige week.

Woordvoerster Christie Stephenson zei in een verklaring dat Jeffries met bankbestuurders sprak over de ontwikkelingen in de nasleep van de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank, terwijl de Democratische Caucus wacht op de bevindingen van de Fed over haar beoordeling van de zaak.

Stephenson zei dat Jeffries samenwerkt met federale en staatsregelgevers om de situatie enkele dagen te volgen.

“Het banksysteem blijft veerkrachtig en Amerikanen kunnen erop vertrouwen dat hun deposito’s er zullen zijn wanneer ze ze nodig hebben”, zei ze.

Schokgolven stuurden schokgolven door de markt na de ineenstorting van de bank in Silicon Valley afgelopen vrijdag, waardoor federale toezichthouders gedwongen werden de bank zondag over te nemen. Botsen het gebeurde toen de bank niet genoeg contanten had om aan de opnameverzoeken van haar klanten te voldoen, waardoor de bank gedwongen werd activa te verkopen, wat leidde tot bankruns.

De ineenstorting was de op één na grootste voor een bank in de geschiedenis van de VS en de grootste sinds de Grote Recessie.

Een andere instorting van een bank vond plaats op zondag toen regelgevers van de staat New York de op cryptocurrency gerichte Signature Bank sloten nadat ze soortgelijke problemen hadden ondervonden als Silicon Valley.

Als reactie op de mislukkingen kondigde de regering-Biden aan dat klanten toegang zouden hebben tot hun geld, zelfs als hun rekeningen meer dan $ 250.000 per rekening hebben, wat door de Federal Deposit Insurance Corporation gegarandeerd wordt beschermd. Maar president Biden deed het wel nadrukkelijk dat de banken niet zullen worden gered en dat belastinggeld niet zal worden gebruikt om de banken te compenseren voor hun verliezen.

De regering probeerde ook de mogelijke gevolgen van een bankfaillissement voor de bredere economie tot een minimum te beperken, en de inbeslagname om het geld van deposanten te beschermen was bedoeld om het risico op extra bankaanvallen te verkleinen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *