1k-free-spins-coin-master-2023 free-spins-coin-master-unlimited

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Ali Reza Enayati, de assistent-minister van Buitenlandse Zaken van Iran en directeur-generaal voor Midden-Oostenzaken bij het ministerie, zei dat de overeenkomst om de betrekkingen tussen Teheran en Riyadh te herstellen “de weg zal effenen voor samenwerking tussen de twee landen , op een manier die bijdraagt ​​aan het ontwikkelingspad binnen de regio.” .

Enayati voegde in een interview met het officiële Iraanse persbureau (IRNA) toe dat hij uitkijkt naar “deze overeenkomst die zal leiden tot de voortzetting van de banden op basis van het principe van goed nabuurschap en duurzame ontwikkeling tussen Iran en Saoedi-Arabië.”

Met betrekking tot de Jemenitische crisis zei hij dat zijn land “een transparant en duidelijk standpunt heeft over de crisis, dat het een zaak is van de Jemenieten zelf, die weten wat er in hun land gebeurt en weten hoe ermee om te gaan. .”

Hij verklaarde dat “de onderhandelingen in Peking die tot de overeenkomst hebben geleid, tot stand kwamen na twee jaar van besprekingen in Bagdad en Muscat, die de noodzakelijke basis legden voor het bereiken van een overeenkomst.”

Volgens het persbureau zei Ali Reza Enayati dat de ontmoeting tussen de Iraanse en Saoedische ministers van Buitenlandse Zaken op handen is, die volgens de overeenkomst twee maanden duurt. Tijdens deze bijeenkomst zullen de details van de terugkeer van de ambassadeurs van de twee landen worden besproken.

“Eerst is er overleg geweest over de locatie van de bijeenkomst, maar het lijkt erop dat er behoefte is aan nadere afspraken daarover. Daarna wordt bepaald of er een derde partij is of niet.”

Met betrekking tot de mogelijkheid om de betrekkingen tussen Iran en de buurlanden te verbeteren, zei hij: “Het buitenlands beleid van de Iraanse regering is gebaseerd op het principe van het ontwikkelen van betrekkingen met buurlanden, wat tot nu toe enkele gewenste resultaten heeft opgeleverd.”

Het is opmerkelijk dat Riyad in januari 2016 de diplomatieke betrekkingen met Teheran verbrak na aanvallen op de ambassade en het consulaat van het Koninkrijk in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen de executie van de sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr in Saoedi-Arabië.

Vrijdag maakten het Koninkrijk Saudi-Arabië, Iran en China bekend dat ze in Peking een akkoord hebben bereikt over het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Riyadh en Teheran en de heropening van hun ambassades en vertegenwoordigingen binnen maximaal twee maanden, aldus een gezamenlijke verklaring van de drie landen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *