coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

Interessante uitwisseling tussen John Steward en sen. Nathan Dahm (R-Okla.) illustreerde op dramatische wijze het grote verschil tussen ontwaakte Amerikanen en GOP-politici.

In het gesprek vraagt ​​Stewart – komiek, politiek commentator en nu presentator van “The Problem with John Stewart” – Dahm om uitleg over de vijandigheid tegenover – en de wet tegen – dragshows.

Republikeinse aanvallen op LGBTQ+ Amerikanen zijn een trieste herinnering aan het feit dat Republikeinen een haatcampagne voeren tegen diversiteit in welke vorm dan ook. Voormalig vice-president Mike Pence de recente aanval op transportsecretaris Pete Buttigieg leest als hatelijk en homofoob. Dergelijke bespotting van Republikeinen en hun pogingen om hen door middel van wetgeving te onderdrukken, suggereert een moedwillige wraak op homoseksuelen, om nog maar te zwijgen van andere minderheidsgroepen en vrouwen.

Dahm heeft wetgeving gesponsord die wapenbeperkingen in Oklahoma zou versoepelen. Hij voerde ook een wet in die dragshows met kinderen zou verbieden. Zijn standpunt, benadrukt Stewart, laat zien dat hij gelooft dat de regering een verantwoordelijkheid heeft om kinderen te beschermen tegen dragqueens, maar niet de verantwoordelijkheid of het recht heeft om hen te redden van schietpartijen op scholen of andere vormen van wapengeweld.

Zoals elke goede interviewer liet Stewart zijn gast zichzelf ophangen met zijn eigen woorden. Hij stempelde Dahms steun drag-optredens verbieden en zich verzetten tegen stappen om wapengeweld te verminderen, is “hypocrisie van de hoogste orde”. Stewart wees erop dat er veel kinderen zijn omgekomen door wapengeweld – in feite zijn ze dat ook de belangrijkste doodsoorzaak onder kinderen in de Verenigde Staten – toch zijn er geen gedocumenteerde gevallen van kinderen die sterven door blootstelling aan dragqueens.

De senator schoot terug op Stewart met een zielige reactie die suggereerde dat wapenbezitters op de een of andere manier meer substantiële grondwettelijke rechten genieten onder het Tweede Amendement dan travestieten onder het Eerste Amendement.

Stewart heeft er zeker een sterk pleidooi voor gehouden jonge slachtoffers van gewapend geweld. Maar hun discussie roept een grotere vraag op over de politieke strijd om de ‘opwekking’.

Republikeinen namen de schuld op zich progressieve ontwaakte politiek voor alles, van het tragische treinongeluk in East Palestine, Ohio tot de ineenstorting van een bank in Silicon Valley. GOP-politici bekritiseren de ‘ontwaakte’ ochtend, middag en nacht. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, de toekomstige Republikeinse presidentskandidaat, lijkt “wakker” te roepen telkens wanneer iemand de microfoon aanzet en een camera op hem richt.

Een nieuw landelijk onderzoek van VS vandaag suggereert dat Republikeinse kandidaten voor een grove verrassing kunnen komen te staan.

Als ze erop worden gedrukt, vinden Republikeinen het moeilijk om ‘wakker’ te definiëren, dus de mensen van USA Today deden het voor hen. De meeste Amerikanen beschouwen het woord ‘ontwaken’ als ‘geïnformeerd, opgeleid en bewust van sociaal onrecht’. Slechts een derde van het publiek dacht dat het betekende “openlijk politiek correct zijn en andermans gedachten beheersen”. Republikeinen schelden graag tegen drag queens – maar wakker worden betekent echt respect voor alle Amerikanen, ongeacht ras of seksuele geaardheid.

De voorliefde van de GOP voor cultuuroorlog en haar schijnbare vijandigheid tegenover sociale rechtvaardigheid is de aanleiding voor een demografische tijdbom die de Republikeinse Partij een generatie lang zou kunnen schaden. Amerika verandert, of de sociaal-conservatieven die de GOP domineren het nu leuk vinden of niet.

De strategen van president Obama schreven zijn overwinningen in 2008 en 2012 toe aan de “Coalition of the Ascendant”, waaronder niet-blanke en jonge kiezers die hem acht jaar in het Witte Huis plaatsten. Die coalitie is een nog ernstiger probleem voor de Republikeinen nu Generatie Z, millennials en minderheden een dieper deel van de kiezerspool zijn geworden, terwijl de golf van electorale macht van Baby Boomers en blanke Amerikanen is afgenomen.

Het onderzoek van USA Today illustreert het probleem dat de Republikeinen hebben met hun anti-ontwakingsboodschap. Een toenemende meerderheid van de jonge Amerikanen omarmt een progressieve interpretatie van het woord ‘wakker’, terwijl een afnemende populatie van oudere Amerikanen gelooft in een repressieve versie van het woord.

Amerika verandert op andere manieren, of de GOP het nu leuk vindt of niet. De meeste Amerikanen zullen in 2045 niet blank zijn Amerikaanse volkstellingsbureau. Republikeinse aanvallen op diversiteit zullen een boemerang zijn tijdens de overgang van een multiraciale samenleving met een meerderheid van blanken naar een samenleving met een meerderheid van minderheden.

Waarom zet de Grand Old Party haar aanvallen op sociale rechtvaardigheid voort als het averechts werkt op het huidige en toekomstige welzijn van de partij? Het antwoord is dat Republikeinen vasthouden aan hun basis van oudere en blanke Amerikanen in plaats van te worstelen om hun steun uit te breiden. Aanvallen op diversiteit helpen Republikeinen om hun eigen voorverkiezingen te winnen, maar maken het moeilijker om onafhankelijke kandidaten voor zich te winnen die waakzaamheid eerder identificeren met sociale rechtvaardigheid en diversiteit.

Amerika verandert, of Republikeinen en sociaal-conservatieven het nu leuk vinden of niet. De meeste Amerikanen zoals John Stewart zijn wakker geworden. Het wordt tijd dat Republikeinen als senator Dahm wakker worden.

Brad Bannon is een democratisch opiniepeiler, CEO van Bannon Communications Research en presentator van zijn wekelijkse “agressief progressieve” podcast, Deadline DC met Brad Bannon. Volg hem op Twitter: @BradBannon

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *