FREE GEMS GENERATOR FOR STUMBLE GUYS ZRZQ2 Free Tiktok Coins Zip Code X6HH1 Free Tiktok Followers Without Coins LFmRE 1k free spins coin master 2023-kbn 1k free spins coin master 2023-pqm2 Free Tiktok Coins Zip Code Mqzqe coin master free 5000 spin link-ojjj STUMBLE GUYS FREE GEMS APK LPDGL Free Tiktok Coins Zurückgeben 9VbCE 1k free spins coin master 2023-vrli

Krediet Zwitserland aangekondigd dat het 50 miljard Zwitserse frank zal lenen (een vergelijkbaar bedrag in euro’s) aan de Zwitserse Nationale Bank voor “versterkt preventief haar liquiditeit“. De bank beleefde deze woensdag haar donkerste handelsdag, verloor een kwart van haar waarde op de aandelenmarkt en zakte haar aandelen naar een historisch dieptepunt, onder de 2 Zwitserse frank. iets wat in 167 jaar geschiedenis nog nooit is gezieneen ineenstorting die de waarden van andere Europese banken naar beneden haalde.

“Credit Suisse neemt beslissende stappen om preventief zijn liquiditeit te versterken met de bedoeling om zijn leenoptie bij de Zwitserse Nationale Bank (SNB) uit te oefenen. tot 50 miljard Zwitserse frank ($ 54.000 miljoen) onder een gedekte leningsfaciliteit en een kortetermijnliquiditeitsfaciliteit, die volledig zijn gedekt door activa van hoge kwaliteit, ‘legde de entiteit uit in een verklaring die donderdagochtend vroeg werd vrijgegeven.

De Zwitserse Nationale Bank (SNB) en de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (bekend onder het acroniem FINMA), de centrale bank en financiële toezichthouder van het Zwitserse land, zeiden woensdag dat ze liquiditeit zouden verstrekken aan Credit Suisse “in geval van nood”. naar een gezamenlijke verklaring.

Krediet Suisse-dzwaar getroffen door het gebrek aan vertrouwen in het management en in het banksysteem in het algemeen na het faillissement van drie banken in de Verenigde Staten binnen een week – ze vroegen de SNB en de Zwitserse toezichthouder op de financiële markt (FINMA) een dag eerder om een ​​krachtige steunbetuiging voor het kalmeren van de markt. Beide instellingen gaven een gezamenlijke verklaring af waarin ze zeiden dat ondanks problemen in de financiële sector in de Verenigde Staten “er geen aanwijzingen zijn voor een besmettingsrisico voor Zwitserse entiteiten”.

zwarte woensdag in zakken

Grote Europese beurzen Deze woensdag beleefden ze opnieuw een paniekaanval met de financiële sector als hoofdrolspeler, de tweede deze week, dit keer vanwege de weigering van grootaandeelhouder Credit Suisse om extra kapitaal toe te zeggen. Milaan daalde met 4,61%, Madrid met 4,37%; Londen, 3,83%; Parijs, 3,58%; Frankfort, 3,27%; en de Euro Stoxx 50-index, die de grootste beursgenoteerde bedrijven groepeert, 3,46%. Dit zijn in alle gevallen de grootste kortingen tot nu toe dit jaar.

Wall Street, ondertussen, gesloten in het gemengde gebied en de Dow Jones Industrials, de belangrijkste indicator, verloor 0,87% op een andere volatiele dag waarop de New Yorkse bodem werd getroffen door een daling van de Credit Suisse-aandelen. De belangrijkste index van Tokio, de Nikkei, daalde tijdens de openingssessie op donderdag met 2%, ook beïnvloed door een daling van de Europese markten door de vrees voor een financiële crisis na de ineenstorting van twee Amerikaanse banken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *