coin-master-free-spins-2023-hdbn tiktok-unlimited-coins-instantli-2023-sxr free-gems-stumble-guys-2023-dfdf coin-master-free-spins-2023-afsd coin-master-free-5000-spin-link-afsd

De regering van president Joe Biden voert de druk op de populaire app TikTok voor het delen van video’s op en dreigt de app te verbieden als het in China gevestigde ByteDance zijn aandeel niet verkoopt.

De vraag, bevestigd door TikTok eind woensdag, markeert de laatste escalatie van de druk van de Amerikaanse regering op het bedrijf. Het krijgt van beide kanten steeds meer kritiek dat het een potentieel veiligheidsrisico vormt vanwege zijn banden met China.

TikTok-CEO Shou Zi Chew, die volgende week zal getuigen voor een House-panel, zei dat de annulering geen beveiligingsproblemen zou wegnemen en dat het bedrijf in plaats daarvan zijn lopende plannen om de gegevens van Amerikaanse gebruikers bij te houden en afzonderlijk op te slaan, verdubbelt.

“De overname lost het probleem niet op: een verandering van eigenaar zou geen nieuwe beperkingen opleggen aan de gegevensstroom of toegang”, zei Chew in een recent interview met The Wall Street Journal.

Chew weigerde commentaar te geven op de vraag of ByteDance open zou staan ​​om de app aan een Amerikaans bedrijf te verkopen.

Wat is de kans op verkopen op TikTok?

Hannah Kelley, assistent-professor technologie en nationale veiligheid bij het Center for a New American Security, zei dat ze niet gelooft dat ByteDance zal instemmen met een desinvestering van TikTok.

“Dit is nu al meer dan twee jaar een punt van discussie in de CFIUS-onderhandelingen, hoe geïdentificeerde Amerikaanse nationale veiligheidsproblemen kunnen worden verminderd, met name met betrekking tot gegevensstroom en toegang, afgezien van regelrechte vastlegging”, zei Kelley.

GOP gaat de strijd aan: huisrepublikeinen dringen erop aan om TikTok langs partijlijnen te verbieden

“Ik denk dat Washington heeft besloten dat Project Texas, of het omleiden van Amerikaanse gebruikersgegevens via de cloudservers van Oracle, niet voldoende zal zijn om aan zijn beveiligingsproblemen te voldoen, vooral omdat het bedrijf moeite heeft gehad om het vertrouwen van de Amerikaanse overheid te behouden met een gestage stroom van lekken en rapporten over verkeerd gebruik of misbruik van gegevens”, voegde ze eraan toe.

Cyrus Walker, oprichter en CEO van cyberbeveiligingsbedrijf Data Defenders, zei echter dat een verkoop van de app zou kunnen plaatsvinden. Maar dat zou afhangen van de vraag of er een compromis is waarin de Chinese regering geïnteresseerd zou zijn.

“Wat is de VS bereid in ruil daarvoor op te geven, behalve de verkoopprijs van de app?” zei Cyrus.

Wedbush-analisten Dan Ives, Taz Koujalgi, John Katisingris en Steven Wahrhaftig schreven in onderzoek dat ze een TikTok-spin-off van ByteDance niet “hoogst onwaarschijnlijk” vinden en dat een verkoop “zeer complex zou zijn met waarschijnlijk veel beperkingen op de lijst”.

Wie kan profiteren van het verbieden van TikTok?

Het Meta-logo van Facebook op een bord op het hoofdkantoor van het bedrijf op 28 oktober 2021 in Menlo Park, Californië (AP Photo/Tony Avelar, File)

Als de drukcampagne TikTok uiteindelijk verbiedt, zullen volgens Wedbush-analisten Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, en Snapchat hiervan profiteren.

In de afgelopen jaren hebben Amerikaanse sociale netwerken functies gelanceerd die de kenmerkende verticale video-inhoud op volledig scherm van TikTok nabootsen. Snapchat lanceerde een functie genaamd Spotlight waarmee gebruikers video’s in het formaat kunnen ontdekken, en Instagram heeft hetzelfde gedaan via Reels.

Meta, dat vorig jaar voor het eerst worstelde met omzetdalingen na astronomische groei in het afgelopen decennium, heeft zich meer gericht op aanbevolen inhoud en video-inhoud – een model dat meer in overeenstemming is met de ontdekkingsfuncties van TikTok.

De druk neemt toe: de druk tegen TikTok is tweeledig en groeit in het Congres

De aandelen van Meta stegen donderdag met meer dan 3 procent, te midden van nieuws over de dreiging van de Biden-regering over TikTok.

Analisten zeiden dat het verbod ook de spanningen tussen de VS en China “aanzienlijk zou verhogen” met “voorbereiding op een Koude Technologieoorlog die zich afspeelt in het software- en chipecosysteem” en dat investeerders nauwlettend toekijken, aldus analisten.

“Dit is allemaal een pokerspel met hoge inzetten, en het is duidelijk dat de Beltway meer druk uitoefent op ByteDance om dit belangrijke bezit strategisch te verkopen in een grote stap die een aanzienlijke impact kan hebben”, aldus Wedbush-analisten in een rapport.

Waarom is er een discussie over het verbieden of verkopen van TikTok?

sen.  Josh Hawley (R-Mo.)

Senator Josh Hawley (R-Mo.) ondervraagt ​​procureur-generaal Merrick Garland tijdens een toezichtshoorzitting van de Senaatscommissie voor justitie op woensdag 1 maart 2023. (Annabelle Gordon)

Jarenlang is er druk ontstaan ​​over hoe TikTok werkt in de VS, verdeeld over twee administraties.

Onder voormalig president Donald Trump vaardigde de regering uitvoerende bevelen uit om downloads van de app in de VS te verbieden, maar Biden trok ze in.

In plaats daarvan beval Biden in juni 2021 de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS) om de aanvraag te herzien.

Hoewel de regering een koers lijkt te overwegen, heeft het Congres ook voorstellen gedaan die gericht zijn op TikTok. Vorig jaar werd een voorstel onder leiding van senator Josh Hawley (R-Mo.) om TikTok van overheidsapparaten te verbannen aangenomen als onderdeel van een omnibuswet en ondertekend als wet.

Verschillende staten hebben soortgelijke stappen ondernomen, waaronder Texas, Maryland, New Jersey en Ohio.

Lees gerelateerd: senatoren introduceren tweeledige wet die de president de macht geeft om TikTok, een andere technologie, te verbieden

Er zijn andere voorstellen geweest voor een breder verbod op TikTok. Een wetsvoorstel dat nog meer gericht is op TikTok, aangevoerd door Michael McCaul, voorzitter van de commissie voor buitenlandse zaken van het Huis van Afgevaardigden (R-Texas), werd eerder deze maand door een 24-16 partijlijnstemming uit de commissie gehaald.

Het wetsvoorstel van McCaul staat voor een onwaarschijnlijke weg naar goedkeuring in een verdeeld congres zonder democratische steun.

Tweeledige wetgeving die vorige week is geïntroduceerd door Sens. Mark Warner (D-Va.) en John Thune (RS.D.), bekend als de RESTRICT Act, zou het beter kunnen doen. Het tweeledige wetsvoorstel is niet specifiek gericht op TikTok, maar het zou de federale overheid meer macht geven om technologie die verband houdt met buitenlandse tegenstanders te reguleren of uiteindelijk te verbieden.

Naast China roept het voorstel het ministerie van Handel op om de risico’s van technologie in verband met Noord-Korea, Iran, Rusland, Cuba en Venezuela te identificeren en te beperken.

De RESTRICT Act wordt ook ondersteund door het Witte Huis.

“Naast de ontwikkelingen binnen het CFIUS-proces zelf, denk ik dat de tweeledige steun voor de RESTRICT Act, die de Amerikaanse regering in staat zou hebben gesteld om buitenlandse technologie te beperken en zelfs te verbieden om redenen van nationale veiligheid, de naald heeft helpen verplaatsen”, zei Kelley.

Ze voegde eraan toe dat de toenemende spanningen tussen de VS en China over recente exportcontrolebeperkingen en Chinese spionageballonnen de beslissing mogelijk hebben beïnvloed.

“De existentiële dreiging die China vormt voor de Verenigde Staten gaat veel verder dan TikTok en omvat de politieke, economische en militaire domeinen”, zei ze. “Ik denk dat dit allemaal een rol speelt bij het overwegen van een applicatie die zo nauw verbonden is met de Volksrepubliek China.”

Kan TikTok eruit worden geperst? Het verbod van TikTok op overheidsapparaten roept vragen op over de toekomst van het platform

Senaatscommissie voorzitter Mark Warner (D-Va.)

Voorzitter senator Mark Warner (D-Va.) tijdens een vergadering van de inlichtingencommissie van de Senaat om wereldwijde dreigingen te bespreken in Washington, DC, woensdag 8 maart 2023. (Annabelle Gordon)

Wat gebeurt er als ByteDance TikTok verkoopt

Walker zei dat als TikTok zou worden verkocht aan een Amerikaans bedrijf, dit “op zijn minst de onmiddellijke dreiging zou wegnemen dat de Chinese regering toegang zou krijgen” tot Amerikaanse gegevens.

Hij voegde eraan toe dat “als een app uitverkocht is, het voor de nieuwe eigenaar verstandig zou zijn om de code van de app van boven naar beneden te beoordelen om te bevestigen dat er geen ‘achterdeurtjes’ in de app zitten.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *