[colabot1]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Saoedische voetbalbond heeft woensdag de deelname van Al Hilal Club aan de 2025 FIFA Club World Cup aangekondigd als kampioen van de AFC Champions League 2021.

De Saoedische voetbalbond feliciteerde Al-Azraq Al-Hilal en zei op haar Twitter-account: “Gefeliciteerd, Al-Hilal Club neemt deel aan de 2025 FIFA Club World Cup als de 2021 AFC Champions League Champions, nadat de FIFA-raad unaniem had besloten om de plaatsen voor de clubs die zich hebben gekwalificeerd voor het toernooi, en om de verdeling van de clubs goed te keuren.” plaatsen in confederaties.

Al-Azraq Al-Hilali is de Saoedische club die het meest deelneemt aan de Club World Cup, nadat hij in 3 eerdere edities was verschenen in de jaren: 2019, 2021 en 2022.

De Al-Hilal-club behaalde een ongekende prestatie door als tweede te eindigen achter de Spaanse club Real Madrid, in de laatste editie die op Marokkaanse bodem werd gehouden.

De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) heeft het nieuwe WK-systeem voor clubs onthuld vanaf de editie van 2025, aangezien het 32 ​​teams uit verschillende continenten zal bevatten, in plaats van 7.

De FIFA Club World Cup 2025 begint in juni, waarbij het gastland voor het evenement op een later tijdstip wordt bepaald.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *