FREE GEMS GENERATOR FOR STUMBLE GUYS ZRZQ2 Free Tiktok Coins Zip Code X6HH1 Free Tiktok Followers Without Coins LFmRE 1k free spins coin master 2023-kbn 1k free spins coin master 2023-pqm2 Free Tiktok Coins Zip Code Mqzqe coin master free 5000 spin link-ojjj STUMBLE GUYS FREE GEMS APK LPDGL Free Tiktok Coins Zurückgeben 9VbCE 1k free spins coin master 2023-vrli

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Van een cabineconcept zonder middelste stoelen tot een luxueus ontwerp dat een nieuwe dimensie geeft aan business class met één gangpad, de shortlist van dit jaar voor de Crystal Cabin Awards biedt een opwindend kijkje in de toekomst van luchtvaart. Waarschijnlijk.

Elk jaar tonen de Crystal Cabin Awards innovatieve ideeën die de cabine-ervaring opnieuw uitvinden. De prijzen zijn onderverdeeld in 8 categorieën, waarbij elk innovatief groen ontwerp wordt belicht, van het op AI gebaseerde idee van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa voor de toepassing van voedselverspilling tot concepten van de volgende generatie rechtstreeks uit universitaire klaslokalen.

De shortlist van dit jaar laat zien dat de luchtvaart een (nieuwe) wending neemt na de onzekerheid van de piekjaren van de coronaviruspandemie, zegt Julia Grosser, woordvoerster van de Crystal Cabin Association.

“Luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten en leveranciers investeren opnieuw fors in producten voor tijdens de vlucht”, vertelde Grosser aan CNN, waarbij hij opmerkte “belangrijke innovaties, zelfs in economy class, waaronder dubbellaagse bedden voor betere connectiviteit.”

Innovaties in de luchtvaart

Een van de genomineerde cabine-innovaties is het ‘Skynest’-concept van Air New Zealand, met boekbare hutten met zes bedden en stapelbedden die zijn ontworpen om langeafstandsreizigers een kans te geven om uit te rusten.

“Als klein land aan de onderkant van de wereld zijn langeafstandsreizen essentieel voor onze connectiviteit en om toeristen in staat te stellen ons prachtige land te bezoeken”, vertelde Kerry Reeves, hoofd luchtvaartprogramma’s van Air New Zealand, aan CNN.

De drijfveer achter het SkyNest-concept is de overtuiging van Air New Zealand dat passagiers “een goede nachtrust moeten kunnen krijgen, ongeacht hun reisklasse”, zegt Reeves.

De bedden waren in twee lagen opgesteld, en ze stonden in twee rijen met elk drie bedden, die voor ongeveer vier uur konden worden gereserveerd.

Air New Zealand werkt al enkele jaren aan het SkyNest-concept, toen het voor het eerst werd onthuld in 2020. De luchtvaartmaatschappij werkt momenteel aan de realisatie van dit project op het nieuwe 787-vliegtuig.

Air New Zealand bouwde ook verschillende prototypes. Er wordt momenteel overwogen of er een kan worden verplaatst naar de Interior Lines Show 2023 in Hamburg, Duitsland, waar de Crystal Cabin Award Association 2023 haar winnaars bekend zal maken.

Het Front-Row Business Class Retreat-concept van Adient Aerospace geeft een nieuwe invulling aan business class op vliegtuigen met een smalle romp.Credit: Adient Aerospace in samenwerking met Boeing EnCore Interiors

Andere concepten op de shortlist zijn het Front-Row Business Class Retreat-project, ontworpen door Adient Aerospace in samenwerking met Boeing EnCore Interiors.

Het concept, waaraan sinds begin 2022 wordt gewerkt, is geïnspireerd door Stephanie Volk, directeur verkoop en marketing voor Adient, “de ontwerpuitdaging van het leveren van een brede carrosserie-ervaring in een smalle cabine.”

“Naarmate de mogelijkheden van vliegtuigen met een smalle romp toenemen, nemen ze langeafstandsmissies aan omdat ze steeds verder gaan vliegen”, zei Volk. “Het resultaat is een inherent verlangen naar meer comfort en kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van widebody-vliegtuigen.”

En hoewel business class op een widebody een zeer luxe ervaring kan zijn, betekent dit op een narrowbody iets meer beenruimte, evenals lekker eten en drinken.

Adient en Boeing Encore Interiors besloten zich een businessclass voor korte afstanden voor te stellen die iets verfijnder is, met een plat bed, bagageopslag, een minibar, een bibliotheek en ruimte voor een andere passagier om met je mee te vergaderen of bij te praten.

Volk zei dat het concept “veel interesse en positieve feedback heeft gekregen” van luchtvaartmaatschappijen.

Crystal Cabin-prijzen
Taller De Arquitectura T36 Multicabin vernieuwt de economy-cabine door de middelste stoel weg te laten.Credit: Taller de Arquitectura T36

Het Multicabin-concept, ontwikkeld door het Spaanse architectenbureau Taller De Arquitectura T36, vereist een uitgebreide revisie van de gehele vliegtuigcabine.

Taller De Arquitectura T36 had drie afzonderlijke economy-cabines op twee niveaus voor ogen. Het doel is volgens de ontwerper om “dag te zeggen tegen middelmatigheid”. Het ontwerp bevat een combinatie van echte en virtuele vensters.

Het ontwerp vergroot ook het aantal stoelen in de cabine, wat altijd aantrekkelijk is voor luchtvaartmaatschappijen, ook als de nooduitgangsituatie minder voor de hand ligt.

Op de shortlist staat ook Euphony, een nieuw concept voor vliegtuigstoelen ontworpen door het Franse vliegtuiginterieurbedrijf Safran Seats, geproduceerd in samenwerking met audiotechnologiebedrijf Devialet, met als doel het entertainment tijdens de vlucht te verbeteren.

Euphony elimineert de behoefte aan persoonlijke hoofdtelefoons en vervangt deze door luidsprekers in de hoofdsteun van elke afzonderlijke stoel te installeren, met optimale volumeniveaus, zodat passagiers kunnen genieten van hun keuze aan inflight entertainment zonder te worden gehoord door de mensen naast hen.

Ideeën voor de volgende generatie

Crystal Cabin-prijzen
Joshua Nelson, die net is afgestudeerd aan de universiteit, nam het concept van Tilda Aviation op om groepsreizen gemakkelijker te maken.Credit: J.Tilde & Co/Joshua Nilsson, alumni van SCAD University

De categorie ‘University’ van de Crystal Cabin Awards geeft inzicht in de mentaliteit van de volgende generatie luchtvaartontwerpers.

Neem bijvoorbeeld het “Tilde Aviation Concept” van Joshua Nelson, een Schotse afgestudeerde aan het Savannah College of Art and Design.

In wezen concentreerde Nelsons bachelorwerk zich op haar idee van een privésuite in de lucht, ideaal voor groepsreizigers.

Het appartement kan bestaan ​​uit vier tegenover elkaar liggende stoelen en platte bedden.

Nelson vertelde CNN dat hij werd geïnspireerd door goede herinneringen aan een familievakantie.

“Van economy class tot eersteklas, ervaringen zijn ontworpen om individueel te zijn, en voor mij is reizen maar één ding: communicatie stond centraal in mijn ontwerp en daarom heb ik deze perfecte kit voor groepsreizen gemaakt.”

De winnaars van de “Crystal Cabin”-prijs worden in mei bekendgemaakt en de winnaars in juni.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *