coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

(CNN) — De strategische communicatiecoördinator van de Amerikaanse National Security Council, John Kirby, zei dinsdag dat de Verenigde Staten “stappen hebben ondernomen om ervoor te zorgen dat de drone die boven de Zwarte Zee is neergeschoten, niet in verkeerde handen valt”.

Kirby voegde eraan toe tijdens een interview met CNN’s Jake Tapper: “Zonder in al te veel details te treden, kan ik zeggen dat we maatregelen hebben genomen om het vliegtuig te beschermen omdat het eigendom is van de Verenigde Staten en we niet willen dat iemand hun handen eraan.”

Gevraagd of de Verenigde Staten bewijs willen overleggen ter ondersteuning van hun bewering over wat er met de mars is gebeurd, gezien de ontkenningen van Rusland, zei John Kirby dat de Verenigde Staten “naar enkele foto’s keken om te zien of een ervan geschikt is voor openbare publicatie”. maar voegde eraan toe dat er “op dit moment geen beslissingen worden genomen”, zei hij, het rapport van het Russische ministerie van Defensie over het incident ontkennend.

Hij verklaarde: “We weerleggen uiteraard de Russische ontkenningen en ik denk dat iedereen, een jaar later, alles wat de Russen zeggen over wat ze in en rond Oekraïne doen met veel scepsis zou moeten nemen.”

Kirby noemde de terugroeping door het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, Anatoly Antonov, “een voordeel van open diplomatieke kanalen” en zei dat het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover de Russische ambassadeur “zeer reële en significante zorgen uitte over dit onveilige en onprofessionele gedrag van Russische piloten.” “.

John Kirby herhaalde zijn veroordeling van het incident, waarschuwde voor “onmiddellijke en bredere implicaties” en zei: “We willen zeker niet dat deze oorlog verder escaleert dan wat hij het Oekraïense volk heeft aangedaan.” Hij beschreef het marsincident als “ongepast, onveilig en onprofessioneel gedrag van de piloot”. Russen.”

Pentagon-woordvoerder Patrick Ryder zei eerder dinsdag dat Russische jets 30 tot 40 minuten langs de Amerikaanse drone vlogen voordat ze ermee in botsing kwamen, waardoor het neerstortte boven de Zwarte Zee.

Hij voegde eraan toe dat de Verenigde Staten “al geruime tijd” inlichtingen-, bewakings- en verkenningsmissies uitvoeren in internationale wateren in de Zwarte Zee, ook vóór de Russische invasie van Oekraïne in 2022.

“Het belangrijkste punt hier is dat onderscheppingen zelf niet ongebruikelijk zijn, maar dit soort gedrag van Russische piloten is ongebruikelijk, ongelukkig en onveilig”, aldus de woordvoerder.

Later maakte de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, bekend dat het ministerie de Russische ambassadeur had ontboden om zijn “ernstige bezwaren” tegen het neerhalen van het vliegtuig over te brengen.

In Moskou gaf de Amerikaanse ambassadeur Lynn Tracy een “sterke boodschap aan het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken” over het incident, zei Price.

Het Russische Ministerie van Defensie van zijn kant liet in een verklaring weten dat de Russische jager “geen luchtwapens gebruikte en niet in contact kwam” met de Amerikaanse drone boven de Zwarte Zee.

“De drone schond de grenzen van het tijdelijke luchtruimregime dat was ingesteld voor een speciale militaire operatie, waarover alle gebruikers van het internationale luchtruim werden geïnformeerd, en werd ingezet in overeenstemming met internationale normen”, aldus het ministerie.

De Russische ambassadeur in de Verenigde Staten heeft gezegd dat zijn land geen “confrontatie” met de Verenigde Staten wil, nadat hij was ontboden bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Antonov zei: “We creëren liever geen situatie waarin we te maken kunnen krijgen met conflicten of onbedoelde incidenten tussen de Russische Federatie en de Verenigde Staten.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *