coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

(CNN) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei woensdag dat zijn land “alles verwelkomt dat kan helpen spanningen te verminderen, conflicten te vermijden en gevaarlijk of destabiliserend gedrag van Iran op enigerlei wijze te beteugelen”, toen hem werd gevraagd naar Chinese bemiddeling. Over de overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en Iran over het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen.

“In dit specifieke geval hebben de Saoedi’s en de Iraniërs er jarenlang over gesproken in Bagdad en vervolgens in Oman, in die mate dat het voor China gemakkelijker werd om deze overeenkomst te sluiten om de diplomatieke betrekkingen te herstellen, en dat is een goede zaak. “zei hij. is Blinken op een persconferentie in Ethiopië.

Hij vervolgde: “Ik denk dat het belangrijk is dat de landen die in dit opzicht actie kunnen ondernemen, de verantwoordelijkheid nemen voor het versterken van de veiligheid en vreedzame betrekkingen, en als deze overeenkomst echt tot stand komt, en vooral als Iran de toezeggingen nakomt die het lijkt te hebben gedaan, dan zal dit zal het zijn.” ” iets positiefs.”

Het is opmerkelijk dat Riyad in januari 2016 de diplomatieke betrekkingen met Teheran verbrak na aanvallen op de ambassade en het consulaat van het Koninkrijk in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen de executie van de sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr in Saoedi-Arabië.

Vrijdag maakten het Koninkrijk Saudi-Arabië, Iran en China bekend dat ze in Peking een akkoord hebben bereikt over het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Riyadh en Teheran en de heropening van hun ambassades en vertegenwoordigingen binnen maximaal twee maanden, aldus een gezamenlijke verklaring van de drie landen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *