[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Saudi Roads Authority heeft onthuld dat het is begonnen met het uitvoeren van een nieuw technisch experiment om de wegen van het land te koelen, het eerste in zijn soort in het Koninkrijk.

Het orgaan kondigde via zijn officiële Twitter-account aan dat het, in samenwerking met het ministerie van Gemeentelijke Zaken, Plattelandszaken en Volkshuisvesting, was begonnen met “experimenten met een onderzoek naar het koelen van asfaltoppervlakken”.

Wat betreft de reden voor dit experiment, het is omdat “wegen gedurende de dag warmte absorberen, waardoor de wegtemperatuur soms 70 graden Celsius bereikt, en de wegen wetenschappelijk deze warmte ‘s nachts weer afgeven, waardoor een wetenschappelijk fenomeen ontstaat dat de ‘hitte’ wordt genoemd.” ‘eilandfenomeen’ wat leidt tot verhoogd energieverbruik en luchtverontreiniging.

Om dit fenomeen op te lossen en de ervaring van weggebruikers te verbeteren, begon een experiment met het gebruik van zogenaamde koude trottoirs, verschillende zelfgemaakte materialen die kleinere hoeveelheden zonnestraling kunnen absorberen en weerkaatsen, en dus hun oppervlak de temperatuur wordt lager van traditionele trottoirs, volgens de autoriteiten.

Dit experiment heeft tot doel de temperatuur in buurten en woonwijken te verlagen, de energie die wordt gebruikt om gebouwen te koelen te verminderen en de effecten van klimaatverandering te verminderen. Deze technologie draagt ​​ook bij aan een comfortabelere omgeving in wachtkamers en ruimtes waar mensen samenkomen.
Opgemerkt moet worden dat het experiment onderdeel is van een pakket wetenschappelijke experimenten die worden uitgevoerd met als doel de beleving van weggebruikers te verbeteren.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *