[colabot7]


  • De hoofdindex van de Spaanse markt IBEX 35 verloor vandaag 326,1 punten


  • De daling gedreven door banken vanwege de angst van investeerders dat er na het faillissement van twee entiteiten in de VS een nieuwe financiële crisis zal ontstaan


  • IBEX begon de sessie al negatief, met een daling van 0,21%

Spaanse beurs ingestort deze maandag 3,51%, de grootste daling sinds juni 2022, teruggetrokken door banken te midden van de angst van investeerders voor een nieuwe financiële crisis na het faillissement van twee entiteiten in de VS.

De belangrijkste index van de Spaanse markt, de IBEX 35, verloor vandaag 326,1 punten, wat gelijk is aan die 3,51%, en sloot op 8.958 punten, waardoor het niveau van 9.000 punten, dat eind januari vorig jaar werd bereikt, overbleef. De geaccumuleerde inkomsten tot nu toe dit jaar zijn gedaald tot 8,87%.

IBEX begon de sessie maar negatief, daalde met 0,21%, verslechterde naarmate de minuten verstreken totdat het kort voor 11.00 uur het niveau van 9.000 punten verloor, dat het kortstondig herwon nadat de Amerikaanse autoriteiten ervoor zorgden dat deposito’s van failliete bankklanten veilig waren.

De grootste daling aan het einde van de sessie werd ervaren door zes op IBEX genoteerde banken, geleid door Sabadell, dat de overige 11,81%; Binnenkort bankierwat 8,54% opleverde; BBVA, 8,24%; Unicaja-bank, 7,78%; Santander, 7,35%; En CaixaBank, 6,24 procent.

Kalm

Nadia Calviño, de eerste vicepremier belast met economische zaken, sprak maandag over de Spaanse financiële sector. roepen om rust. “Deze situatie van volatiliteit op de financiële markten zit in het Spaanse banksysteem, dat een versterkt kader voor toezicht en regulering heeft en dat een gezonde situatie van zijn balansen heeft”, benadrukte hij, waarna hij verzekerde dat er “geen concrete blootstelling aan de getroffen banken in de Verenigde Staten.

Op de schuldmarkt ligt het rendement op de Spaanse 10-jarige obligatie op 3,386%, wat betekent afname vergeleken met 3,544% geregistreerd op vrijdag. Zo steeg de risicopremie tot 111 basispunten, 6,4 punten meer dan op vrijdag.

In deze context is de euro met 0,89% sterker geworden ten opzichte van de dollar, tot 1,0737 dollar voor elke euro. Sindsdien heeft de communautaire munteenheid de grens van $ 1,07 niet overschreden drie weken geleden.

Met betrekking tot andere grote Europese markten, ‘rood’ domineerde ook de sessie. Zo daalde de Duitse DAX met 3,04%, terwijl de Franse CAC 40 met 2,90% daalde en de Italiaanse FTSE MIB met 4,03%. Zo daalde de Euro Stoxx 50 met 3,14%, terwijl de Britse FTSE 100 met 2,58% daalde.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *