[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Engelse club Chelsea maakte maandag bekend voornemens te zijn om tijdens de komende ramadanmaand op een unieke manier een groepsontbijt te organiseren op het terrein van Stamford Bridge.

En “Modri” kondigde een verklaring aan op hun officiële website waarin ze op 26 maart een open iftar voor moslims aankondigden.

“De open iftar biedt moslims die de maand Ramadan vieren de gelegenheid om samen te komen om samen te ontbijten, en het biedt ook een veilige ruimte voor dialoog en wederzijdse participatie”, aldus de verklaring.

Hij voegde eraan toe: “Een aantal lokale moskeeën en leden van de moslimgemeenschap van Chelsea, zoals fans en studenten, zullen worden uitgenodigd om samen met het personeel van Chelsea FC aanwezig te zijn.”

Hij vervolgde: “De open iftar zal worden georganiseerd in samenwerking met The Ramadan Tent Project, een bekroonde liefdadigheidsinstelling die in 2013 is opgericht met als doel gemeenschappen samen te brengen en het concept van Ramadan te ontwikkelen.”

Chelsea zal de eerste Premier League-club zijn die een onbeperkt ontbijt organiseert.

Simon Taylor, voorzitter van de Chelsea Foundation, vertelde aan de officiële website van de Blues: “Ik ben verheugd een open iftar aan te kondigen naast het Ramadan-tentenproject en we zijn ongelooflijk trots dat we het eerste Premier League-team zijn dat dit doet.”

“Het erkennen van de maand Ramadan en onze moslimgemeenschap is een belangrijk aspect van ons werk om religieuze tolerantie te bevorderen, en ik kijk ernaar uit iedereen op 26 maart te verwelkomen”, voegde hij eraan toe.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *