[colabot7]

(CNN) — Het Central Command (Centcom) van het Amerikaanse leger heeft maandag aangekondigd dat er twee raketten zijn afgevuurd op een Amerikaanse basis in het noordoosten van Syrië.

“De aanval, die maandagavond plaatsvond, heeft niet geleid tot verwondingen bij de VS of coalitietroepen en heeft geen schade toegebracht aan de infrastructuur of apparatuur op de (Green Village) basis”, zei Centcom in een verklaring.

Ze voegde eraan toe dat Amerikaanse troepen het wrak van twee raketten hadden gevonden en voegde eraan toe dat de aanval nog in onderzoek was, en verklaarde: “Geen enkele partij heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de raketaanval.”

Interessant is dat vorige week de Chef van de Joint Chiefs of Staff van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Mark Milley, voor het eerst een bezoek bracht aan de Amerikaanse strijdkrachten in Syrië, en dat korte, onaangekondigde bezoek lokte scherpe kritiek uit van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken, die het omschreef als een “illegaal bezoek”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *