[colabot7]

Genève, Zwitserland (CNN) — Rebecca Greenspan, secretaris-generaal van de Conferentie van de Verenigde Naties over handel en ontwikkeling in Genève, op maandag, en Martin Griffiths, ondersecretaris-generaal voor humanitaire zaken en noodhulpcoördinator, ontmoetten een hooggeplaatste De door Rusland geleide delegatie vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergej Vershinin.

De besprekingen concentreerden zich op de uitvoering van twee op 22 juli 2022 ondertekende overeenkomsten, namelijk: het Black Sea Grain Initiative tussen Rusland, Turkije, Oekraïne en de Verenigde Naties en het memorandum van overeenstemming tussen Rusland en de Verenigde Naties om een ​​soepele voedselexport en meststoffen te vergemakkelijken .

Maandag sprak de secretaris-generaal van de Verenigde Naties de volledige steun van de Verenigde Naties uit voor het Black Sea Grain Initiative en de inspanningen om de Russische export van voedsel en kunstmest te vergemakkelijken.

De FAO-voedselprijsindex is sinds het bereiken van recordniveaus in maart 2022 gedurende 10 opeenvolgende maanden gedaald, wat duidelijk het positieve effect van beide overeenkomsten op de wereldwijde voedselprijzen weergeeft.

De Verenigde Naties deden een beroep op de Russische aankondiging van maandag over de verlenging van het Black Sea Cereals Initiative voor een periode van 60 dagen.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties benadrukte dat de Verenigde Naties hun best zullen doen om het Black Sea Grain Initiative te behouden en de continuïteit ervan te verzekeren. Hij legde uit dat de steun van de Verenigde Naties voor de in Istanbul bereikte overeenkomsten deel uitmaakt van een wereldwijde reactie op de ergste crisis in de kosten van levensonderhoud in een generatie.

De twee overeenkomsten hadden een positief effect op de wereldwijde voedselzekerheid, aangezien miljoenen tonnen graan de wereldmarkten bereikten.

Het Black Sea Grains Initiative maakte de export mogelijk van 24 miljoen ton graan, meer dan 1.600 veilige boottochten over de Zwarte Zee, waarbij 55% van de voedselexport naar ontwikkelingslanden ging.

De voortzetting van het Black Sea Cereals Initiative is van cruciaal belang voor de mondiale voedselzekerheid, aangezien de prijzen en beschikbaarheid van granen en kunstmest niet zijn teruggekeerd naar het vooroorlogse niveau, wat vooral in ontwikkelingslanden tot problemen leidt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *