[colabot7]

(CNN) – De Tunesische minister van Buitenlandse Zaken Nabil Ammar zei maandag dat “veel Arabische landen overwegen hun betrekkingen met Syrië te herstellen”, na meer dan 10 jaar van verbroken betrekkingen met Damascus.

“Ja, veel Arabische landen hebben al contact met de Syrische autoriteiten”, voegde Ammar eraan toe tijdens een interview met Becky Anderson van CNN. “Ik heb ook een telefoongesprek gehad met mijn collega’s in Damascus en veel Arabische landen denken er positief over.” In antwoord op de vraag of hij de stappen van andere Arabische landen volgt om de betrekkingen met Syrië te herstellen.

De Tunesische minister van Buitenlandse Zaken zei: “De betrekkingen tussen Tunesië en Syrië zijn erg oud en ze liggen erg dicht bij elkaar, op veel niveaus, zo niet alle, dus het is heel natuurlijk voor ons om de betrekkingen met Syrië te hernieuwen.”

Hij zei: “Na meer dan 10 jaar moeten we ook realistisch zijn, dat de keuze van het Syrische volk over wie de regering zal zijn een interne aangelegenheid is. We hebben relaties met de staat, tussen twee landen, Tunesië en Syrië.”

De Tunesische president Kais Saied zou vrijdag hebben aangekondigd dat hij van plan is de diplomatieke betrekkingen met het Syrische regime te herstellen, zo blijkt uit een videoclip die door het Tunesische voorzitterschap op Facebook is geplaatst.

Saeed zei: “Niets kan de afwezigheid van de Tunesische ambassadeur in Damascus en de ambassadeur van Syrië in Tunesië rechtvaardigen. De kwestie van het regime in Syrië betreft alleen het Syrische volk, en we hebben te maken met de Syrische staat en hebben niets te maken met de verkiezingen van het Syrische volk.”

Op 4 maart spraken de ministers van Buitenlandse Zaken van Tunesië en Syrië hun bereidheid uit om de bilaterale betrekkingen weer op het normale spoor te brengen door het niveau van de diplomatieke vertegenwoordiging tussen de twee landen te verhogen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *