[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De koning van Marokko, koning Mohammed VI, heeft dinsdag aangekondigd dat zijn land zich heeft aangesloten bij de gezamenlijke poging van Spanje en Portugal om de WK-finale van 2030 te organiseren.

Chakib Ben Moussa, minister van Nationaal Onderwijs, Basisonderwijs en Sport, gaf een bericht van de Marokkaanse monarch tijdens de uitreiking van de Confederation of African Football (CAF) Sports Excellence Award 2022. Het bericht omvatte de aankondiging van de deelname van Marokko aan de race om de Wereldbekerwedstrijd in zijn twintig en vierde editie.

Koning Mohammed VI zei in zijn bericht: “Het Koninkrijk Marokko heeft samen met Spanje en Portugal besloten om een ​​gezamenlijk bod uit te brengen om het WK 2030 te organiseren”, en voegde eraan toe: “Dit gezamenlijke bod, dat een precedent is in het voetbal, zal dragen de titel van Afrika’s link en Europa, en tussen het noorden en het zuiden van de Middellandse Zee.” tussen het Afrikaanse continent, de Arabische wereld en het Euromediterrane gebied.

Hij vervolgde: “Het belichaamt ook de hoogste betekenis van eenheid rond wat het beste is aan de ene of de andere kant, en getuigt van de collectieve inspanningen van genialiteit, creativiteit en de integratie van ervaring en bekwaamheid.”

Marokko en Portugal hebben nog nooit de grootste wereldkampioenschappen georganiseerd, terwijl Spanje ze in 1982 organiseerde.

Uruguay, Argentinië, Chili en Paraguay hebben al aangekondigd dat ze een gezamenlijk bod willen indienen om het WK voetbal in 2030 te organiseren.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *