[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Koeweitse-Iraanse Joint Legal Committee hield maandagavond haar werk in de Iraanse hoofdstad Teheran, “om de afbakening van de zeegrenzen tussen de twee landen te bespreken, in overeenstemming met de regels van het internationaal recht .” aldus het Kuwait News Agency (KNA). kuna).

KUNA bevestigde dat “tijdens de bijeenkomst de kwestie van de afbakening op zee tussen de twee staten werd besproken, en de noodzaak werd benadrukt om deze kwestie op te lossen op een manier die in overeenstemming is met de regels van het internationaal recht.”

De vergadering werd aan Koeweitse zijde voorgezeten door de Koeweitse onderminister van Buitenlandse Zaken, ambassadeur Mansour Al-Otaibi, terwijl aan Iraanse zijde de onderminister van Buitenlandse Zaken voor Juridische en Internationale Zaken, ambassadeur Reza Najafi, de vergadering voorzat.

Al-Otaibi sprak ook met de vice-minister van Buitenlandse Zaken van Iran, ambassadeur Ali Bagheri Kani, over “manieren om de betrekkingen te versterken en te ontwikkelen”, tijdens een politieke overlegsessie tussen de twee landen in Teheran.

Deze ontwikkeling komt dagen nadat het Koninkrijk Saoedi-Arabië en Iran in China zijn overeengekomen om de sinds 2016 verbroken diplomatieke betrekkingen te herstellen en binnen maximaal twee maanden twee ambassades in de twee landen te heropenen.

De Iraanse ambassadeur in Koeweit, Muhammad Irani, kondigde op 6 maart aan dat Teheran binnenkort een bijeenkomst zou organiseren om de gemeenschappelijke zeegrenzen tussen de twee landen af ​​te bakenen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *