[colabot7]

Dit artikel is geschreven door Dr. Abdulkhaleq Abdullah, een Emirati academicus en senior fellow aan de Harvard University, en de hieronder weergegeven meningen zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van CNN.

De opening van het Huis van Abraham in Abu Dhabi was de afgelopen week rijk materiaal voor veel artikelen, waaronder het artikel van Rashid Al-Khayoun, waarin hij zei: “Onder de moskeeën, kerken en synagogen gebeurde het onder het Ottomaanse rijk met berichten dat de inwoners van het rijk moslims, christenen en joden waren. In die tijd waren er geen controverses, zoals nu het geval is met Ibrahimi’s huis in Abu Dhabi, een van de huizen die tolerantie tarten.

In dezelfde context schreef Hisham Alwan een artikel over het Huis van Abraham, waarin hij benadrukte dat “de dialoog tussen religies geen oproep is tot de eenheid van religies, maar de bouw van het Huis van Abraham waarin zich een moskee bevindt, een kerk en een synagoge. één plaats is geen expliciete verwijzing naar de Abrahamitische religie die joden, christenen en moslims in één gemeenschappelijke religie bijeenbrengt.” “.

Deze artikelen zijn een kleine greep uit wat sommigen in het Ibrahimi-huis in de eerste week hebben gezegd. Er zijn echter anderen die een felle campagne tegen dit Huis van Abraham hebben gelanceerd, zelfs voordat het werd opgericht, waarbij ze de bedoelingen van de VAE overdrijven en hen onterecht beschuldigen van het proberen een nieuwe religie te creëren.

Niemand heeft het eerder geprobeerd en niemand zal proberen een nieuwe religie uit te vinden, want de islam is het stempel van alle religies. Het huis van Abraham is zeker niet gekomen om de islam, het christendom en het jodendom in één religie te combineren. Er is niets in het huis van Abraham dat wijst op de oprichting van een nieuwe religie. Integendeel, de site is ontworpen om de privacy en onafhankelijkheid van elke religie te respecteren. Iedereen heeft zijn eigen geloof, religie, boek, gebed, plaats van aanbidding en zijn eigen pad naar de Lord of the Worlds. Dit is een plaats van dialoog en confrontatie tussen religies, wat bevestigt dat de islam een ​​religie van tolerantie en gematigdheid is.

De vereniging van religies in de ene religie is een andere. Het zijn Emiraten die bezig zijn met hun heden en de toekomstige toekomst. De VAE levert echter speciale en oprechte inspanningen om coëxistentie, dialoog en nabuurschap tussen religies te bevorderen. U zult geen land vinden waar tolerantie zo belichaamd is als in de Emiraten op alle niveaus. Coëxistentie en tolerantie tussen religies en beschavingen behoren tot de noodzaak van deze tijd, nadat de krachten van extremisme, extremisme en fundamentalisme zijn losgelaten in de Arabische regio en over de hele wereld en ongekende niveaus hebben bereikt. Van hieruit kan het huis van Abraham een ​​minimum niveau van coëxistentie van religies in liefde en vrede bereiken.

Het idee van naburige religies is geen modegril van deze tijd. Het is de hele tijd van kracht geweest zonder tegenwerpingen of vruchteloze polemiek op te werpen. Een buurt van een moskee, een kerk en een synagoge op één plek die in het verleden bestond. Het nieuws is dat de VAE, zoals gewoonlijk, proactief is in het terugbrengen van leven in de buurt van religies in zijn moderne vorm, om vrede en rust te symboliseren in een tijd van extremisme en extremisme dat zich heeft verspreid naar alle religies. Er zijn mensen die vijandig staan ​​tegenover het Huis van Abraham op basis van zijn associatie met de Emiraten. Als dit project in een ander land was gelanceerd en niet in de VAE, zou er niet dit soort verwarring zijn geweest door de vijanden van tolerantie, coëxistentie en coëxistentie tussen religies.

Sommigen lijken te zijn vergeten dat de VAE een moslimland is en dat 100% van de miljoen inwoners moslim is. Ook is 76% van de bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen moslim. Er zijn meer dan 12.000 moskeeën in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder de Sheikh Zayed-moskee in Abu Dhabi, een van de grootste moskeeën en moskeeën ter wereld. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) haalden een kwart eeuw geleden iedereen in met de lancering van de Dubai Quran Award, de grootste ter wereld. Dan komt een onwetende en kwaadwillende persoon de VAE overtreffen in hun bekering tot de islam en geloven dat het doel van het huis van Abraham is om de religie van de islam af te schaffen.

Verre van het misverstand en de scepsis waaraan het Huis van Abraham wordt blootgesteld, zullen de VAE de waarden van menselijke broederschap blijven consolideren en met grote zorg blijven werken om religies te bestrijden en de confrontatie aan te gaan met haatzaaiende uitlatingen en desinformatie die de stempel van Takfiri-groepen die vastzitten in het verleden, zoals ISIS – en van deze tijd en de extremisten van de natie en de Broederschap, die momenteel lijdt aan fragmentatie.

Tolerantie is een van de constanten van de Emiraten. Toekomstige beschavings- en renaissanceprojecten van de VAE zullen niet stoppen op aarde en in de ruimte. En de feiten van de afgelopen jaren hebben bewezen dat wat in de Emiraten gebeurt, niet in de Emiraten blijft. In de Emiraten maken religies geen ruzie met elkaar. Dit is de oorsprong en het hoofdstuk van het opkomende Arabische ontwikkelingsmodel van de VAE. Daarom zal het principe van religieuze continuïteit zich spoedig verspreiden naar andere landen in de regio die het principe van tolerantie hoog in het vaandel hebben staan. Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is de bouw van het Grote Transfiguratiecomplex in Egypte, dat in april 2024 wordt geopend, waar een moskee, een kerk en een synagoge naast elkaar komen te staan ​​in de Heilige Vallei van Tu in het zuiden van de Sinaï. , op de manier van Abrahams huis in Abu Dhabi.

Daarom, toen de ongeldigheid van de vestiging van de nieuwe religie aan het licht kwam, brachten sommigen willekeurig het Abrahamitische huis in verband met de Abrahamitische overeenkomst en normalisatie met Israël om het politiek te bestrijden na het mislukken van de ideologische strijd. Pogingen om het Huis van Abraham te politiseren, verre van zijn nobele doelen, zijn al mislukt. Het Huis van Abraham werd ondertekend in februari 2019, terwijl de Overeenkomst van Abraham in september 2021 werd ondertekend. Abraham kwam voort uit de mantel van het Document van Menselijke Broederschap en heeft absoluut niets met politiek te maken. .

De aankondiging van het Huis van Abraham in Abu Dhabi volgde in aanwezigheid van religieuze geleerden, terwijl de Abrahamitische Overeenkomst in Washington werd ondertekend in aanwezigheid van politici. Elk verband tussen hen is kwaadaardig en absurd. Normalisatie met Israël heeft één kompas, dat is het nationale belang en heeft geen religieuze, ideologische of ideologische dekking nodig.

En terwijl mensen praten over het Huis van Abraham, hetzij in lofprijzing of laster, is één veldbezoek aan de plaats voldoende om zonder enige twijfel te bevestigen dat het doel van dit beschaafde huis is om het samenleven tussen religies te bevorderen en om te bevestigen dat er tolerantie is in Islam. dan welke andere religie dan ook en dat het naast elkaar bestaan ​​van religies nu weer glans krijgt. Op het land van de Emiraten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *