[colabot7]

de kleine Danela, 4 jaar oudhij is een van de 15 minderjarige Gipuzkoans met hersenverlamming die sinds afgelopen oktober intensieve therapie ondergaan, waardoor ze kunnen lopen en hun eerste stapjes kunnen zetten.

Innovatieve behandeling wordt uitgevoerd ATLAS 2030 exoskelet, het eerste kinderziekenhuis ter wereld, speciaal ontworpen zodat deze kinderen er vanaf tussen 3 en 13 jaar zelfstandig kan lopen.

Bovendien stelt therapie met dit apparaat kinderen in staat hun levensomstandigheden te verbeteren. “Dit initiatief werd door de familie aanvaard “wonderbaarlijk“, omdat het “zich aanpast aan de behoeften en doelen van elk kind”. Bovendien vergroot het “gewrichtsbereik, spierkracht, functies van de bovenste ledematen of ademhaling”, legden ze uit kamer (Vereniging voor de zorg voor mensen met hersenverlamming)

Danele merkt nu al de voordelen ervan. “Dit is een heel mooie ervaring. Hij ziet er gelukkiger uit. Zijn motoriek gaat er veel op vooruit we merken dat hij beter eet en slaapt‘, verzekert zijn moeder hem.

Dit elektromechanische en intelligente apparaat werd door het bedrijf op de markt gebracht Marsi Bionics, is ontstaan ​​uit de Hoge Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek (CSIC) en ondersteund door het Ministerie van Wetenschap en Innovatie.

Na acht jaar ontwikkeling ontving het in mei 2022 de ‘CE-markering’ van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten voor gebruik in ziekenhuizen en revalidatieklinieken.

Robot, verzameld elk acht gewrichten actieve die het werk van spieren imiteren, verwierf het ziekenhuis Vader Mennie. “We zijn zeker van de verbetering van de levenskwaliteit die wordt geboden door het gebruik van het exoskelet van de kinderen bij de minderjarigen die aan de test deelnemen, evenals van het welzijn van spasticiteit, een aandoening van het centrale zenuwstelsel die pijn en spierstijfheid en dit beperkt de mobiliteit”, legt de directeur uit, Mikel Tellaeche.

Het begeleidingsprogramma bestaat uit 4 weken over anderhalve maand. Naar verwachting wordt de komende dagen een vierde groep met nog vijf kinderen gevormd, die dit innovatieproject gaat toepassen op in totaal 20 personen minderjarigen in Guipúzcoa.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *