[colabot7]

(CNN) — Het Russische privé-militaire bedrijf Wagner lijkt zware verliezen te hebben geleden terwijl zijn strijders meer grondgebied in de Oekraïense stad Bakhmut proberen te veroveren, aldus Oekraïense en westerse functionarissen.

Serhiy Chervaty, een woordvoerder van het Oostelijk Militair Commando van Oekraïne, zei zondag dat er in de afgelopen 24 uur rond Bakhmut 239 Russische soldaten zijn omgekomen en honderden anderen gewond zijn geraakt.

Het Oekraïense leger van zijn kant kondigde maandag aan dat zijn eenheden zondag 102 vijandelijke aanvallen hebben afgeslagen, eraan toevoegend dat “de vijand zijn pogingen om de stad Bakhmut te veroveren niet heeft gestopt”.

Zware gevechten werden gemeld rond een metallurgische fabriek aan de noordelijke rand van Bakhmut.

Wagner liep de afgelopen twee maanden voorop in de pogingen om Bakhmut in te nemen, maar westerse functionarissen hebben gezegd dat hij mogelijk te weinig gevechtskracht heeft.

Het Britse Ministerie van Defensie meldde maandag in zijn dagelijkse bulletin dat Wagner-baas Yevgeny Prigozhin, die duizenden veroordeelden als infanterie rond Bakhmut gebruikte, de toegang tot gevangenisrekruten heeft verloren vanwege het aanhoudende conflict met het Russische Ministerie van Defensie.

“Als dit zo doorgaat, is het waarschijnlijk dat Prigozhin de omvang of intensiteit van Wagners operaties in Oekraïne zal moeten verminderen”, voegde het ministerie eraan toe. “Ongeveer de helft van de gevangenen die Wagner al naar Oekraïne heeft gestuurd, zijn waarschijnlijk slachtoffers”, zei ze.

Niettemin begon Wagner te rekruteren in clubs en zalen in Rusland.

Het in Washington gevestigde Institute for the Study of War zei op zijn beurt zondag dat het tempo van de Russische opmars in Bakhmut was vertraagd na de terugtrekking van Oekraïne op 7 maart uit Oost-Bachmut.

Prigozhin hintte herhaaldelijk naar een gespannen relatie met Moskou en merkte op dat noch de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu, noch de Oekraïense operatiecommandant Valery Gerasimov dat deden terwijl ze in en rond Bakhmut waren.

Prigozhin, hoofd van Wagner, bekend als “Poetins chef”, gaf zondag toe dat Oekraïense troepen hard vechten in Bakhmut, en in een bericht op Telegram zei hij dat ze “vechten voor elke meter”, en legde uit dat “de situatie in Bakhmut is heel moeilijk, want de vijand vecht voor elke meter.” meter, en hoe dichter we bij het centrum van de stad komen, de gevechten worden heviger, meer artilleriegranaten en tanks.”

“De Oekraïners zetten eindeloze reservetroepen in”, voegde Prigozhin eraan toe.

Van zijn kant zei Oleksandr Sersky, een hoge Oekraïense militaire commandant, maandag dat de offensieve eenheden van Wagner vanuit verschillende richtingen rond Bakhmut blijven oprukken in een poging de verdediging van onze strijdkrachten te doorbreken en naar het centrum van de stad op te rukken, maar de situatie op de grond blijft moeilijk.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *