[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanani, heeft verklaringen afgelegd over de overeenkomst die Saoedi-Arabië en Iran in China hebben bereikt om de diplomatieke betrekkingen te herstellen en twee ambassades in de twee landen binnen maximaal twee maanden te heropenen, en sprak ook over het belang van de betrekkingen tussen Iran en Egypte.

Kanaani zei maandag in verklaringen over de recente overeenkomst tussen Iran en Saoedi-Arabië in Peking, dat “de ministeries van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië en Iran werken aan de voorbereiding van contacten en ontmoetingen tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee landen, prins Faisal bin Farhan en Hussein. Amir Abdullahian, en we hopen dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren, op basis van de bestaande goede bedoelingen”, zei hij tegen het Iraanse Studentenpersbureau (ISNA).

Kanaani voegde eraan toe: “De planning in dit opzicht is aan de gang via diplomatieke kanalen en afspraken hierover zullen worden aangekondigd wanneer de tijd rijp is.”

Met betrekking tot de locatie van de ontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië en Iran zei de woordvoerder: “Er zijn geen obstakels voor het houden van een ontmoeting en een directe dialoog tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee landen in zowel Saoedi-Arabië als Iran”, aldus de woordvoerder. ISNA persbureau.

Kanani verklaarde dat “de recente overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en Iran op verschillende gebieden een zeer positief effect heeft gehad, en we zijn getuige geweest van de brede interactie van deze overeenkomst tussen verschillende landen”, en qht: “Deze positieve ontwikkeling kan plaatsvinden met andere landen in de regio, inclusief Bahrein, moeten we meer vertrouwen hebben in de weg van diplomatie.”

Over de betrekkingen tussen Iran en Egypte zei een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken: “Egypte is een belangrijk land in de regio en de regio heeft behoefte aan synergie tussen Iran en Egypte, en wij geloven in het nemen van nieuwe stappen om de betrekkingen te verbeteren.”

Kanaani benadrukte: “Er zijn goede gesprekken tussen Iran en de Libische regering, en onlangs had de Iraanse niet-ingezeten ambassadeur een ontmoeting met de Libische minister van Buitenlandse Zaken over het uitbreiden van de betrekkingen tussen de twee landen en het herstellen van het werk van hun ambassades in Teheran en Tripoli. , en we hopen dat we in de toekomst getuige zullen zijn van de activiteiten van de ambassades van de twee landen in Teheran en Tripoli.” .

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *