[colabot7]

Washington, VS (CNN) – De Amerikaanse president Joe Biden zei zondag dat hij vastbesloten is om degenen die verantwoordelijk zijn voor de ineenstorting van Silicon Valley en Signature-banken ter verantwoording te roepen.

“Ik ben zeer toegewijd om degenen die verantwoordelijk zijn voor deze puinhoop ter verantwoording te roepen en om onze inspanningen voort te zetten om het toezicht op en de regulering van grote banken te versterken, zodat we niet opnieuw in deze situatie terechtkomen”, zei Biden in een verklaring.

Biden voegde er zondag aan toe dat de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen en zijn belangrijkste economische adviseur, Lyle Brainard, onder zijn leiding samenwerken met financiële toezichthouders om ervoor te zorgen dat gezinnen en bedrijven die getroffen zijn door de ineenstorting van Silicon Valley en Signature-banken toegang hebben tot hun deposito’s. dat de ambtenaren van de twee banken ter verantwoording zouden worden geroepen.

Ambtenaren van de schatkist hebben zondagavond een gezamenlijke groep leden van het Congres ingelicht over de situatie, en Biden is van plan later op maandag verklaringen af ​​te leggen over het handhaven van een “flexibel banksysteem”.

En de regering besloot zondag om dramatische noodmaatregelen te nemen om de federale steun uit te breiden naar alle bankdeposito’s in Silicon Valley om de toegang tot al die fondsen op maandag te verzekeren, aldus een hoge ambtenaar van de Schatkist.

De buitengewone maatregelen gingen gepaard met een staat van woede achter de schermen binnen de Amerikaanse regering, vanwege acute zorgen over het lot van kleine bedrijven en individuen die het risico lopen niet bij hun geld te kunnen.

Het leidde ook tot bredere zorgen dat het onvermogen voor alle spaarders om maandag bij hun geld te komen, zou leiden tot een bredere verspreiding van de besmetting door de banksector.

En toen de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) vrijdag de controle over de bank in Silicon Valley overnam, zei het dat het klanten hun verzekerde deposito’s op maandag zou betalen, die slechts tot $ 250.000 dekken.

De primaire focus lag op het proberen het lot te verhelpen van degenen met onverzekerde deposito’s, waarvan veel kleinere bedrijven zijn die waarschijnlijk massale ontslagen zullen moeten overwegen als ze geen toegang kunnen krijgen tot hun salarisadministratie.

CNN meldde eerder dat de Federal Deposit Insurance Corporation in het weekend op zoek was naar biedingen van andere banken voor een mogelijke aankoop van de Silicon Valley-bank.

Een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën gaf echter aan dat “de zaken dit weekend zeer snel zijn gegaan” en dat de beslissing is genomen om “vroegtijdig te handelen” en de systeemrisico-uitzondering in werking te stellen, om meer speelruimte te bieden om onmiddellijk geld te verstrekken aan degenen met deposito’s. de huidige waarde, dat is. De waarde van $ 250.000 wordt gedekt door de Federal Insurance Corporation (FDIC).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *