[colabot7]

(CNN) — Fans van Athletic Bilbao gooiden valse bankbiljetten op het veld van San Mamés om hun ongenoegen te tonen over een vermeend loonschandaal rond La Liga-club Barcelona..

De twee teams stonden zondag tegenover elkaar in La Liga, twee dagen nadat aanklagers Barcelona onder meer beschuldigden van “voortdurende corruptie onder individuen”.

Rafinha scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en de Catalanen claimden de overwinning, negen punten voorsprong op de top van de tafel van achter Real Madrid, ondanks een loonschandaal dat de club bleef zien van het veld met een aantal voormalige officials, waaronder oud-president Josep Maria. Bartomeu.

Het openbaar ministerie van Barcelona onderzocht de Blaugrana wegens beschuldigingen dat het gedurende een periode van 3 jaar 1,5 miljoen dollar had betaald aan een bedrijf dat eigendom was van een hoge functionaris van de Spaanse Arbitragecommissie (CTA).

Een bron bij Barcelona vertelde vrijdag aan CNN dat er op dit moment geen officiële verklaring van de club was, terwijl de reactie van het team was dat de beschuldigingen werden verwacht na recente gebeurtenissen en dat de club het onderzoek op alle mogelijke manieren zou helpen.

De bron ontkende ook heftig dat de club ooit een scheidsrechter had omgekocht of arbitragebeslissingen probeerde te beïnvloeden.

De Spaanse advocaat Jose Maria Foster Fabra, die Bartomeu vertegenwoordigt in de zaak, zei tegen CNN: “We bereiden een verdediging voor en we geloven niet dat deze zaak voor de rechter komt.”

Als reactie op de vijandige ontvangst door Athletic Bilbao-fans zei Xavi, de coach van Barcelona, ​​tegen verslaggevers: “Ik respecteer de fans in San Mamés, ze hebben me altijd heel goed behandeld.”

Hij voegde eraan toe: “Deze vijandige omgeving tegenover Barcelona vanuit San Mamés verbaast me eerlijk gezegd en maakt me verdrietig omdat ze ons altijd heel goed hebben behandeld. Vroeg oordelen is niet goed voor de samenleving.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *