[colabot7]

Peking, China (CNN) – De Chinese leider Xi Jinping beloofde in zijn eerste toespraak van zijn derde termijn als president dat hij het Volksbevrijdingsleger tot een “grote stalen muur” zou bouwen, waarbij hij de hereniging van Taiwan met het moederland benadrukte.

Het grootste applaus kwam tijdens Xi’s toespraak tot het National People’s Congress (NPC), toen hij beloofde “Taiwan te herenigen met het moederland”.

“We moeten het één-China-principe hooghouden… actief de vreedzame ontwikkeling van betrekkingen tussen beide landen bevorderen, ons resoluut verzetten tegen de inmenging van buitenlandse mogendheden en de separatistische activiteiten van Taiwan, en resoluut de nationale hereniging bevorderen”, zei Xi maandag in Peking.

Dit jaar keurden de afgevaardigden op het Nationale Volkscongres, de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement, een verhoging van 7,2% van de Chinese defensie-uitgaven voor 2023 goed, wat overeenkomt met ongeveer 1,55 biljoen yuan ($ 224 miljard).

“We moeten de modernisering van de nationale defensie en het leger alomvattend bevorderen en het Volksbevrijdingsleger uitbouwen tot een grote stalen muur, die de belangen van nationale soevereiniteit, veiligheid en ontwikkeling effectief beschermt”, voegde de Chinese leider eraan toe.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *