[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Een Jordaanse veiligheidsbron bevestigde aan CNN dat Bassem Awadallah, een Jordaans-Amerikaanse burger “veroordeeld op beschuldiging van het aanzetten tot een opstand in Jordanië”, in goede gezondheid verkeert en beschreef beschuldigingen van zijn driedaagse hongerstaking. Weken met “onjuist”.

De bron zei dat Bassem Awad Allah op aanraden van het medische team naar het ziekenhuis werd overgebracht en later werd ontslagen nadat hij de nodige hulp had gekregen, volgens de voorschriften van de Rehabilitation and Correctional Centres Authority die de overbrenging van gedetineerden die medische zorg nodig hebben voorschrijft. naar het ziekenhuis.

Hij voegde eraan toe dat Awadallah in goede conditie verkeert en regelmatig drinkt.

De Jordaanse bron voegde eraan toe dat deze procedures door het Department of Rehabilitation and Correctional Centers geen kennisgeving aan de relevante ambassade vereisen als de gedetineerde een dubbele nationaliteit heeft, omdat Awadallah in de eerste plaats Jordaans is, maar als houder van het Amerikaanse staatsburgerschap staat de wet toe Awadallah het recht om te spreken met de Amerikaanse consul die vandaag, maandag, op bezoek was.

Het is belangrijk op te merken dat Basem Awad Allah in april 2021 werd gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van “opruiing tegen de staat en aanzetten tot rebellie” in verband met de poging van de Jordaanse autoriteiten die beweren dat prins Hamzah bin Al Hussein , de halfbroer van de Jordaanse monarch , bracht haar ertoe het koninkrijk te “destabiliseren”. Vertegenwoordigers van Awadallah beschreven de beschuldigingen als “verzonnen” en Prins Hamzah ontkende de beschuldigingen.

Awadallah was ook adviseur van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Kort na zijn arrestatie meldde CNN destijds dat Saoedi-Arabië een delegatie naar Jordanië had gestuurd, onder leiding van de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan.

De Saoedische en Jordaanse regeringen hebben ontkend dat de bijeenkomst verband hield met de arrestatie van Awadallah.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *