[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Tunesische oppositie, vertegenwoordigd door het Front voor Nationale Redding, kondigde zondagavond aan dat ze weigerde het nieuwe parlement te erkennen, uren voor de eerste zitting. zei in een verklaring op de officiële Facebook-pagina.

Het Front voor Nationale Redding zei in een verklaring: “Nadat het zogenaamde (staatsgreep)front alle in 2018 gekozen gemeenteraden had ontbonden, een paar maanden voor het einde van hun taken volgens de decreten, bevestigt het Front voor Nationale Redding dat de overname van de gemeenteraden is een nieuwe schakel in de keten van procedures.” Een staatsgreep waarbij het staatshoofd zijn hand op alle autoriteiten legde, de nieuwe ervaring van het lokale bestuur die door de grondwet van 2014 werd voorgeschreven, negeerde en op flagrante wijze de geldende wet- en regelgeving overtrad.

“Deze systematische en onverantwoordelijke campagne bestendigt de populistische dictatuur”, voegde het Front toe in zijn verklaring.

En het front kondigde aan dat het “het parlement niet erkent en niet zal erkennen, dat het beschreef als een (metamorfose), afgeleid van de grondwet (een illegale staatsgreep), en de verkiezingen die de overgrote meerderheid heeft geboycot.”

Het Front voor Nationale Redding van Tunesië bevestigde ook “zijn inzet voor de grondwet van 2014, geratificeerd door miljoenen Tunesische kiezers, via zijn vertegenwoordigers in de Nationale Grondwetgevende Vergadering. Wat uit het fonds is gekomen, kan alleen door het fonds worden vervangen”, luidt de tekst van het persbericht.

De verklaring “veroordeelt met klem de campagnes van voortdurende invallen, het verzinnen van beschuldigingen en misbruik van politieke gevangenen”.

Het front hield “de Tunesische president Kais Saied en personen die waren toegewezen aan de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken persoonlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van gevangenen, vooral degenen die in hongerstaking waren.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *