[colabot7]

(CNN) — De Raad van de Europese Unie heeft maandag aangekondigd dat het de sancties tegen Rusland wegens de invasie van Oekraïne met nog eens zes maanden heeft verlengd.

De raad zei in een verklaring dat de sancties, die van kracht blijven tot 15 september 2023, gericht zijn op “degenen die verantwoordelijk zijn voor het ondermijnen of bedreigen van de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne”.

De verklaring voegde eraan toe dat de huidige sancties van toepassing zijn op 1.473 personen en 205 entiteiten, waaronder reisbeperkingen, bevriezing van tegoeden en een verbod op het beschikbaar stellen van fondsen of andere economische middelen aan op de lijst geplaatste personen en entiteiten.

De Europese Raad zei: “In de conclusies van de Europese Raad van 9 februari 2023 herhaalde de Europese Unie haar krachtige veroordeling van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne, die een flagrante schending vormt van het Handvest van de Verenigde Naties en enorm veel leed heeft veroorzaakt en vernietiging voor Oekraïne en zijn volk.”

Hij voegde eraan toe: “Rusland moet onmiddellijk stoppen met zijn meedogenloze oorlog.”

De EU hernieuwde de sancties tegen Rusland nadat het blok in februari zijn tiende pakket sancties had goedgekeurd.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *