[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Activisten circuleren op sociale media videoclips van een toespraak van Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, waarin hij sprak over de islam voordat de maand Ramadan inging.

En de secretaris-generaal van de Verenigde Naties zei in een video die de organisatie vrijdag op haar officiële Twitter-pagina publiceerde: “We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van het begin van de Ramadan, meer dan duizend jaar geleden, en de vredesboodschap , sympathie en medeleven gebracht door de islam is een inspiratie voor mensen over de hele wereld.”

Hij vervolgde en zei: “Het woord islam zelf is afgeleid van dezelfde stam als het woord vrede, en toen ik in de functie van Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen was, zag ik de vrijgevigheid van islamitische landen die hun deuren openden voor mensen die werden gedwongen hun huizen te verlaten in een tijd waarin veel andere landen hun grenzen sloten.”

وأضاف: “رأيت تجليا معاصرا لما جاء به القرآن الكريم في سورة التوبة: (وَإِنْ أَحَدٌ مِّنَ الْمُشْرِكِينَ اسْتَجَارَكَ فَأَجِرْهُ حَتَّىٰ يَسْمَعَ كَلَامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا يَعْلَمُونَ) فهذه الحماية يجب أن تكفل للمؤمنين وغير المؤمنين على السواء كما ذكر في القرآن Royaal..”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *