[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Prins Mohammed bin Salman, Saoedische kroonprins en premier en voorzitter van de raad van bestuur van het Public Investment Fund, heeft de oprichting aangekondigd van het “Riyadh Airlines”-fonds, volgens de officiële Saoedische Persbureau (SPA).

En “SPA” meldde zondag dat “de nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij zal bijdragen aan de ontwikkeling van de luchtvervoerssector in het Koninkrijk en zal werken om Riyad te verbinden met meer dan 100 internationale bestemmingen.”

Het bureau voegde eraan toe: “Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Riyad heeft als de belangrijkste hub voor het beheer van zijn operationele activiteiten en als vertrekpunt voor zijn vluchten, streeft ernaar door een vloot van geavanceerde vliegtuigen te bezitten om de beste wereldwijde praktijken op het gebied van duurzaamheid en veiligheid toe te passen. goedgekeurd op het gebied van luchtvaart en om de nieuwste digitale technologieën te bieden voor leiderschap op dit gebied.”

Het Saoedische bureau zei: “Riyadh Airlines zal worden geleid door een elitegroep van lokale en internationale experts, en de raad van bestuur zal worden voorgezeten door de gouverneur van het Public Investment Fund, Yasser bin Othman Al-Rumayyan,” en bevestigde dat ” Tony Douglas is aangesteld als CEO van het bedrijf, die meer dan 40 jaar ervaring heeft in de transportsector.” luchtvaart en logistieke dienstverlening.

Riyadh Airlines streeft ernaar om tegen 2030 vluchten naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld te lanceren en zal uitzonderlijke niveaus van geïntegreerde diensten bieden, gecombineerd met authentieke Saoedische gastvrijheid, aldus SPA.

Saoedi-Arabië wil met het nieuwe bedrijf “toeristen en bezoekers van over de hele wereld meer kansen bieden om toegang te krijgen tot de toeristische en natuurgebieden in het Koninkrijk, en een nieuw tijdperk inluiden op het gebied van reizen en luchtvaart, door de de mogelijkheid van luchtvervoer en het vergroten van de capaciteit voor transportdiensten, vracht en strategische logistiek.” Op een manier die bijdraagt ​​aan het aantrekken van het verkeer van internationale reizigers en het verbinden van de verschillende continenten van de wereld, zodat Riyad een toegangspoort tot de wereld wordt en een wereldwijde bestemming voor vervoer, handel en toerisme”, aldus de verklaring.

“Riyadh Airlines” zal naar verwachting bijdragen aan de groei van het bruto binnenlands product exclusief olie van het Koninkrijk, ter waarde van maximaal 75 miljard riyals (ongeveer 20 miljard dollar), en meer dan 200.000 banen creëren, aldus “SPA”.

Eerder op zaterdag meldde The Wall Street Journal dat het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië een deal van 35 miljard dollar zal aankondigen om vliegtuigen van Boeing te kopen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *