[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Iraanse autoriteiten hebben volgens het officiële persbureau IRNA meer dan 100 mensen gearresteerd in verband met de vermoedelijke vergiftiging van honderden schoolmeisjes in het land.

Het bureau citeerde een verklaring van het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken als volgt: “Volgens de laatste rapporten van de provincies Teheran, Qom, Zanjan, Khuzestan, Hamedan, Fars, Gilan, West-Azerbeidzjan, Oost-Azerbeidzjan, Koerdistan en Khorasan Razavi, meer dan Er zijn 100 mensen geïdentificeerd die betrokken waren bij recente schoolincidenten, waar ze werden gearresteerd en een onderzoek werd geopend.” Met hen”.

Ze voegde eraan toe: “Eerste studies tonen aan dat een aantal van deze gevallen werd veroorzaakt door mensen die het deden, uit het motief van kwaad of avontuur, met als doel de klas te sluiten en onder invloed van de psychologische sfeer die werd opgewekt door maatregelen te nemen. zoals het gebruik van stinkende en ongevaarlijke materialen, enz., en deze categorie personen wordt onderzocht.” tot het eindresultaat bereikt is.

En ze vervolgde: “Onder de gearresteerden bevinden zich mensen die het deden uit vijandige motieven met als doel terreur en paniek te zaaien onder burgers en studenten, scholen te sluiten en argwaan jegens de staat te wekken. Er lopen onderzoeken naar deze criminelen, waaronder het blootleggen van hun mogelijke banden met terroristische organisaties zoals de ‘Khalq’-groep en anderen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *