[colabot7]

Op zaterdag 11 maart 2023 begon de “Desert XPRI” -ronde als onderdeel van de “Extreme E” -serie elektrische SUV’s, voor het derde jaar op rij georganiseerd door Saoedi-Arabië, namelijk NEOM, met deelname van 10 teams, vertegenwoordigd door 20 deelnemers.
Het “Veloce Racing”-team leidde in de laatste race van de eerste dag, via de Zweed Kevin Hansen en de Australiër Molly Taylor, met een tijd van 11 minuten en 56 seconden, terwijl het Acciona Sans X-Prix-team, vertegenwoordigd door de Zweden Matias Ekstrom en de Spanjaard kwamen Laya Sanz. Op de tweede plaats met een verschil van 16 seconden en 56 delen van een seconde, terwijl het Zweedse duo van Team Rosberg x Mikaela Ahlin Hotulinski en Johan Kristofferson op de derde plaats eindigde, twee minuten en 8 seconden achter de leider.
De activiteiten van de eerste dag van de race begonnen met twee kwalificatieruns in de ochtenduren, die bedoeld waren om de deelnemers aan de laatste en compenserende race te bepalen, geleid door het team “X44 Vida Carbon” met 18 punten, gevolgd door dezelfde verhouding op de tweede en derde plaats door het team “Veloce Racing” en het team “Acciona”. Sans, dat is.
De andere vijf teams namen deel aan de compensatierace, die werd beslist door het duo van het team “Neum McLaren”, de Nieuw-Zeelandse Emma Gilmour en de Amerikaanse Tanner Fost, terwijl het duo van het Spaanse team “Carl Cox Motorsport” Christine JZ en de Duitser Timo Scheider eindigde als tweede, terwijl de twee de race niet uitreden. Het “JPXE”-team, de Noorse Hida Hosas en de Finse Heikki Kovalainen, het “IPT Cobra XE”-team, bestaande uit de Qatari Nasser Al-Attiyah en de Zweedse Clara Anderson, samen met het “Andretti Agencies Extreme E”-team, waaronder de De Britse Katie Munning en de Zweedse Timmy Hansen.
Op zondag 12 maart 2023 AD wordt de tweede ronde van de “Desert X”-prijs afgesloten bij NEOM, met twee kwalificatiesessies om 8.30 uur en 12.30 uur ‘s middags, inclusief de deelname van de top vijf in de eindklassementrace, terwijl de andere vijf teams deelnemen aan de compensatierace, waar het parcours van de Desert X prijsrace 3,4 km lang is.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *