[colabot7]

Jeruzalem, (CNN) – De Palestijnse militante groep Lion’s Den zei dat drie mannen die zondag op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn gedood, lid waren van de groep.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de namen van de doden vrijgegeven: Jihad Muhammad Wasfi al-Shami, 24 jaar oud, Uday Othman Rafiq al-Shami, 22 jaar oud, en Muhammad Raed Naji al-Dabeek, 18 jaar oud.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat het geweld van zondag het aantal Palestijnse doden door Israëlische troepen dit jaar heeft doen stijgen tot 84, waaronder twee in de Gazastrook.

Zondag maakte het Israëlische leger in een verklaring bekend dat drie Palestijnen zijn gedood en een ander is gearresteerd tijdens een “vuurgevecht” met het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Het Israëlische leger zei: “Tijdens (zondags)avond openden talloze schutters het vuur op IDF-soldaten bij een militaire post… IDF-soldaten die routinematige activiteiten in het gebied uitvoerden, reageerden met scherpe munitie op de schutters.”

Naast aanvallen op vermoedelijke militanten door Israëlische troepen, omvatten de Palestijnse doden ook degenen die Israëlische burgers hebben gedood, gewond of probeerden te doden en mensen die in botsing kwamen met Israëlische veiligheidstroepen of omstanders, volgens CNN-gegevens.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *