[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Turkse minister van Defensie Hulusi Akar bevestigde zondag dat de gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Defensie “Pentagon” over de levering van “F-16”-jagers aan Ankara een positief punt hebben bereikt.

“We weten dat het Witte Huis dit steunt en we kijken ernaar uit dat het Congres een verstandige beslissing neemt”, voegde Akar eraan toe in verklaringen van het officiële Turkse persbureau (Anatolië) over de aankoop van de F-16-jagers.

De Turkse minister van Defensie benadrukte: “We willen dat iedereen weet dat we niet hulpeloos zijn in de kwestie (van de aanschaf van F-16 straaljagers) en dat we alternatieven hebben”, meldt Anadolu Agency.

De Turkse Veiligheidsraad maakte afgelopen maandag bekend dat Turkije mag weigeren het Amerikaanse F-16-vliegtuig uit de Verenigde Staten te kopen, nadat het niet meer kon concurreren met andere jagers.

Tegelijkertijd maakte de Turkse minister van Defensie in zijn verklaringen duidelijk: “We verwachten dat Zweden en Finland hun verplichtingen nakomen, omdat we niet tegen het opendeurbeleid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) zijn.”

Aan de andere kant zei Akar: “De Russische en Oekraïense partijen hebben een positieve kijk op de verlenging van de graanovereenkomst en we hebben er alle vertrouwen in dat deze op 18 maart zal worden verlengd”, stelt (Anatolië).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *