[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Syrische president Bashar al-Assad heeft zondag een wettelijk decreet uitgevaardigd waarbij speciale vrijstellingen worden verleend aan degenen die zijn getroffen door de aardbeving van 6 februari die het noordwesten van Syrië trof, volgens het Syrische staatspersbureau (SANA). .

Deze vrijstellingen omvatten “belastingen, financiële lasten, servicetoeslagen, lokale heffingen en licentiekosten voor de gehele of gedeeltelijke reconstructie of gehele of gedeeltelijke rehabilitatie van hun faciliteiten, winkels, huizen en gebouwen, tot 31 december 2024”, aldus SANA, daarbij verwijzend naar ambtenaren . tekst van het decreet.

Het decreet bevat 12 artikelen en definieert degenen die getroffen zijn door de aardbeving van 6 februari als: “eigenaren of gebruikers van onroerend goed wiens voorzieningen, winkels, huizen of gebouwen in het getroffen gebied werden blootgesteld aan gehele of gedeeltelijke instorting of scheuren die versterkt moesten worden als gevolg van de aardbeving, en die worden bepaald door de beslissing van de bevoegde gouverneur.

Volgens (SANA) bepaalt het decreet dat “de getroffenen zijn vrijgesteld van de volgende kosten en lasten en hun bijtellingen van welke aard dan ook, namelijk: inkomstenbelasting op nettowinsten die voortvloeien uit de uitoefening van industriële, commerciële en niet-commerciële beroepen en ambachten , en belasting op inkomsten uit salarissen, lonen, terugbetalingen, vergoedingen, onderscheidingen, bonussen en andere geldelijke inkomsten.” Of in natura voor uw werknemers, onroerende voorheffing en inkomsten uit vermogen, nota’s van transacties die verband houden met de uitoefening van industriële, commerciële en niet-commerciële beroepen en beroepen.

De vrijstellingen omvatten ook “het vrijstellen van Syrische staatsburgers en personen met een vergelijkbare status van vergoedingen en boetes die worden opgelegd bij het registreren van incidenten met betrekking tot de burgerlijke stand en het verkrijgen van documenten van de burgerlijke stand voorgeschreven door de wet op de burgerlijke stand gedurende een periode van zes maanden vanaf de ingangsdatum van dit wetgevingsdecreet”. volgens welke werd gepubliceerd door SANA.

Het decreet voegde eraan toe: “Openbare banken verstrekken leningen voor een periode van tien jaar aan degenen die getroffen willen worden, voor een bedrag van niet meer dan tweehonderd miljoen Syrische ponden, met als doel volledige of gedeeltelijke wederopbouw of volledige of gedeeltelijke rehabilitatie.” De schatkist draagt ​​alle financiële lasten die voortvloeien uit de uitvoering van de bepalingen van deze wettelijke regeling, met uitzondering van belastingen, financiële vergoedingen en lokale vergoedingen en kosten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *