[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Syrische regering sprak zaterdag haar “welkom” uit over een overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en Iran om de diplomatieke betrekkingen tussen hen te herstellen, en zei “deze stap zal de veiligheid en stabiliteit in de regio vergroten”.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring: “De Syrische Arabische Republiek verwelkomt de overeenkomst die is bereikt tussen het Koninkrijk Saudi-Arabië en de Islamitische Republiek Iran over het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee buurlanden en waardeert de oprechte inspanningen ten zeerste. door het Chinese leiderschap op dit gebied”, aldus het Syrian News Agency. agentschap (Sana).

Ze voegde eraan toe: “Deze belangrijke stap zal leiden tot het versterken van de veiligheid en stabiliteit in de regio, en tot samenwerking die een positief effect zal hebben op de gemeenschappelijke belangen van de volkeren van de twee landen, en met name de volkeren van de regio in het algemeen. .”

En ze vervolgde: “Syrië hoopt deze inspanningen voort te zetten om betrekkingen tussen onze Arabische landen en onze vrienden aan te knopen om de grote uitdagingen aan te gaan waarmee we in de wereld van vandaag worden geconfronteerd.”

En Saoedi-Arabië, Iran en China kondigden eerder op vrijdag aan dat ze in Peking een akkoord hadden bereikt om de diplomatieke betrekkingen tussen Riyadh en Teheran te herstellen en hun ambassades en vertegenwoordigingen binnen maximaal twee maanden te heropenen, volgens een gezamenlijke verklaring van de drie landen. .

Dit komt na meer dan 7 jaar van verbreken van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen, zoals Saoedi-Arabië de verbreking van de betrekkingen met Iran in januari 2016 aankondigde, na een aanval op de ambassade en het consulaat van het Koninkrijk in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen Saoedi-Arabië’s executie van De sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *