[colabot7]

Jeruzalem (CNN) — Een half miljoen Israëli’s gingen voor de tiende opeenvolgende week de straat op om te protesteren tegen plannen van de regering van Benjamin Netanyahu om de rechterlijke macht te verzwakken, zo kondigden organisatoren van evenementen zaterdag aan.

Volgens de organisatoren waren er 240.000 demonstranten in Tel Aviv.

Israël heeft iets meer dan negen miljoen inwoners, dus als de schattingen van de organisatoren kloppen, protesteerde ongeveer 5% van de Israëli’s.

En een demonstratie buiten het huis van de Israëlische president Isaac Herzog in Jeruzalem trok enkele honderden demonstranten die Israëlische vlaggen ophieven en slogans scandeerden, waaronder “Israël zal geen dictatuur worden”, zoals gezien door een CNN-ploeg ter plaatse.

Herzog – wiens rol grotendeels symbolisch is – riep de regering van Netanyahu donderdagavond op om de wet op de hervorming van het gerechtelijk apparaat buiten beschouwing te laten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *