[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – In navolging van de Israëlische journalist Eddie Cohen hebben het Koninkrijk Saoedi-Arabië en Iran aangekondigd dat ze een akkoord hebben bereikt om de bilaterale betrekkingen te herstellen en twee ambassades en diplomatieke missies binnen maximaal twee maanden te heropenen.

In een reeks tweets op zijn officiële Twitter-pagina zei Cohen: “De vijandschap en haat tussen Iran en Saoedi-Arabië is ideologisch, religieus, een strijd om het bestaan ​​en een oorlog gedurende meer dan 1450 jaar… Lach ons niet uit… Niet naar ons… Tussen Saoedi-Arabië en Er is een oorlog voor afschaffing in Iran… een oorlog achter de schermen. Vertrouw de media niet.

Hij vervolgde: “Helaas doet Saoedi-Arabië nu precies wat Qatar jaren geleden deed… weggaan van de Arabische omhelzing en dichter bij de handen van de mullahs uit Teheran, Rusland en China komen… een ernstige fout van Saoedi-Arabië .”

Het is belangrijk op te merken dat de aankondiging van de Saudi-Iraanse overeenkomst komt na meer dan 7 jaar van verbreken van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen, aangezien Saudi-Arabië in januari 2016 de verbreking van de betrekkingen met Iran aankondigde na de aanval op de ambassade van het Koninkrijk. en consulaat in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen de executie van een man in Saoedi-Arabië. Sjiitische religie Nimr al-Nimr.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *