[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan, zei vrijdag dat het herstel van de diplomatieke betrekkingen van zijn land met Iran “komt uit de visie van het Koninkrijk om politieke oplossingen en dialoog te bevorderen, en de wens om deze te bestendigen. in de regio.”

Prins Faisal bin Farhan voegde via zijn Twitter-account toe: “Landen in de regio hebben één lot en gemeenschappelijke noemers, wat het voor ons noodzakelijk maakt om samen te delen om een ​​model van welvaart en stabiliteit op te bouwen waar onze volkeren van zullen genieten.”

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Iran en China hebben eerder vrijdag aangekondigd dat ze in Peking een akkoord hebben bereikt om de diplomatieke betrekkingen tussen Riyadh en Teheran te herstellen en hun ambassades en vertegenwoordigingen binnen maximaal twee maanden te heropenen, volgens een gezamenlijke verklaring van de drie landen.

Dit komt na meer dan 7 jaar van verbreken van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen, zoals Saoedi-Arabië de verbreking van de betrekkingen met Iran in januari 2016 aankondigde na een aanval op de ambassade en het consulaat van het Koninkrijk in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen de executie van Saudi-Arabië. De sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr.

Vrijdag meldden het officiële Iraanse persbureau (IRNA) en het officiële Saoedi-Arabië (SPA) dat de secretaris van de hoogste nationale veiligheidsraad van Iran, Ali Shamkhani, een ontmoeting had met de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur Musaed bin Muhammad Al-Aiban in de Chinese hoofdstad Beijing, waar de overeenkomst werd bereikt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *