[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Het International Astronomical Centre heeft de eerste dag van de Ramadan in 2023 bepaald, waaruit blijkt dat de startdatum van de maand Sha`ban in sommige landen 21 februari is, terwijl andere landen de maand van Sha`baan op 22 februari.

En het Astronomisch Centrum verklaarde in een verklaring: “Sommige landen begonnen de maand Sha’ban op dinsdag 21 februari en deze landen zullen de halve maan van de gezegende maand Ramadan op dinsdag 21 maart verkennen.” Terwijl veel andere landen de maand Shaban op woensdag 22 februari begonnen, waaronder Indonesië, Maleisië, Brunei en India. Bangladesh, Pakistan, Iran, Oman, Jordanië, Algerije, Marokko en Mauritanië, en deze landen zullen op woensdag 22 maart de halve maan van de Ramadan verkennen, wat overeenkomt met de negenentwintigste maand van Shaban.

En hij vervolgde: “Wat betreft de landen die de halve maan op dinsdag 21 maart zullen verkennen, het is onmogelijk om het op die dag te zien omdat de maan ondergaat voor de zon, en de koppeling vindt plaats nadat de zon ondergaat, en daarom zullen die landen eindigen de maand Shaban dertig dagen, dus donderdag 23 maart zal het begin zijn van de maand Ramadan.”

En hij voegde eraan toe: “Wat betreft de landen die de halve maan op woensdag 22 maart gaan verkennen, is het mogelijk om de halve maan op die dag te zien met een telescoop vanuit het oosten van de wereld, terwijl het met het blote oog moeilijk is vanuit Centraal Azië, Oost-Europa en Zuid-Afrika, en met het blote oog relatief goed te zien vanuit het westen. Azië, het grootste deel van Afrika, West-Europa en Amerika. Daarom wordt van de meeste van deze landen verwacht dat ze op die dag de waarneming van de maansikkel aankondigen, zodat donderdag 23 maart in hen de eerste dag van de Ramadan zal zijn. Het is niet uitgesloten dat India, Bangladesh en Pakistan zullen aankondigen dat de waarneming van de maansikkel van woensdag niet bewezen is. Vrijdag 24 maart, de eerste dag van de Ramadan.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *