[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Syrische presidentschap heeft een videoclip vrijgegeven waarin Asma al-Assad, echtgenote van de Syrische president, in gesprek is met een Syrisch meisje dat gewond raakte bij de dodelijke aardbeving die SyriĆ« op 6 februari trof.

Er werd via videoconferentietechnologie gebeld tussen Asma al-Assad en een 9-jarig meisje, Sham, en enkele van haar familieleden kwamen om bij de aardbeving.

Sham werd samen met de andere kinderen overgebracht van Aleppo, Idlib en Latakia naar de Verenigde Arabische Emiraten voor behandeling, waar ze momenteel in het Burjeel Hospital in Abu Dhabi ligt, volgens een verklaring van het Syrische presidentschap via Twitter.

De vrouw van de Syrische president nam contact op met het kind Ali Tafouh (9 jaar oud), wiens moeder en vader omkwamen bij de aardbeving, evenals met de vader van het kind Ali Youssef (12 jaar oud), die in Sheikh Khalifa zijn. Abu Dhabi ziekenhuis.

Deze kinderen raakten gewond door wat “ledemaatverplettering” werd genoemd als gevolg van de aardbeving en werden overgebracht naar de VAE via het humanitaire initiatief van Sheikha Fatima bint Mubarak, voorzitter van de Algemene Unie van Vrouwen, voorzitter van de Hoge Raad voor Moederschap en Jeugd, Opperste voorzitter van de UAE Family Development Foundation.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *