[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Libanese premier, Najib Mikati, bekritiseerde de leider van de Vrije Patriottische Beweging, Gebran Bassil, nadat deze tot controverse leidde over de behandeling door de regering van honderden verzoeken van mensen om het Libanese staatsburgerschap te herstellen.

Mikati reageerde met een korte verklaring via het Twitter-account van de premier en zei: “De woorden van de leider van de Vrije Patriottische Beweging, parlementslid Gebran Bassil, verrasten de premier niet, die gelooft dat meneer Basil alleen van dit soort uitspraken houdt. dat is verre van nationaal, politiek en moreel gedrag. Het tolereert alleen sektarisch haatdragend taalgebruik en verdraaiing van feiten.

De verklaring voegde eraan toe: “In alle gevallen benadrukt de premier dat wat de heer Bassil zei geen intellectuele terugval verdient op wat hij zei. Opheldering was nodig.”

De verklaring van Mikati komt na tweets die Gebran Bassil eerder op zaterdag plaatste. En daarin schreef hij: “Voordat het land van de president naar het Vaticaan gaat om de schijn van een open geest te tonen, als hij decreet 565 over de terugkeer van het staatsburgerschap ondertekent, aan de eigenaren van degenen die er volgens de wet recht op hebben.”

Bassil voegde eraan toe: “Zijn land tekent niet omdat de meesten van hen christenen zijn, en dit komt door zijn bekentenis en het bot op zijn tong. Hij ondertekent alle decreten tegelijk, niet één voor één om ons politiek te chanteren met elke handtekening, zoals hij zegt… hij tekent zonder sektarisme! Hij weet dat als hij de schending van de grondwet en de wet vermindert, niets een mooie herinnering voor hem zal blijven behalve zijn beroemde titel in de Republiek.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *