[colabot7]

De Wereldorganisatie voor toerisme van de Verenigde Naties viert ‘s werelds beste toeristendorpen voor 2022 tijdens een ceremonie die ze aanstaande zondag en maandag in de provincie Al-Ula zal organiseren.
Het initiatief “Beste toeristendorpen” maakt deel uit van het toerismeprogramma voor plattelandsontwikkeling volgens de Wereldorganisatie voor Toerisme, die vanaf 2021 jaarlijks een lijst publiceert van bestemmingen die hun inzet voor duurzaamheid in al zijn economische, sociale en ecologische aspecten benadrukken. .
De hosting van het Al-Ula-gouvernement komt na de selectie van de “oude stad” in het gouvernement als een van de beste toeristische dorpen ter wereld voor 2022, waar de globale dorpen zullen worden uitgereikt in aanwezigheid van talrijke ministers uit de winnende landen.
Het Tourism for Rural Development-programma van de Wereldorganisatie voor toerisme erkent het belang van het behoud en herstel van erfgoed en toeristische dorpen in de wereld, aangezien het programma strategische doelen omvat zoals het creëren van kansen, het creëren van banen en het promoten en beschermen van culturele hulpbronnen.
Het programma streeft er ook naar om natuurlijk en cultureel erfgoed over de hele wereld te behouden door gemeenschappen in staat te stellen toerisme te ontwikkelen en te beheren om verschillen tussen regio’s te verkleinen, bevolkingskrimp tegen te gaan en gendergelijkheid te bevorderen.
Afgelopen december selecteerde de Wereldorganisatie voor Toerisme de beste toeristische dorpen van 2022, en de dorpen werden geëvalueerd door een onafhankelijke adviesraad op basis van een reeks criteria op negen gebieden: culturele en natuurlijke hulpbronnen, promotie en behoud van culturele hulpbronnen, economische duurzaamheid, sociale duurzaamheid, ecologische duurzaamheid, ontwikkelingstoerisme en integratie van waardeketens, beheer en prioritering van toerisme, infrastructuur, connectiviteit, gezondheid en veiligheid.
De geselecteerde dorpen zullen steun krijgen van de Wereldorganisatie voor Toerisme en haar partners bij het verbeteren van de elementen van de geïdentificeerde gebieden en zullen ruimte bieden voor de uitwisseling van ervaringen, goede praktijken, leren en kansen.

Zondag.  Al-Ula organiseert het amusement van de beste toeristische dorpen

Zondag.  Al-Ula organiseert het amusement van de beste toeristische dorpen

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *