[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian beschreef donderdag “nieuwe openingen in de betrekkingen” tussen Arabische landen en Syrië na de gruwelijke aardbeving van vorige maand als “een positieve en realistische stap op het pad van islamitische solidariteit”.

Abdollahian voegde eraan toe tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Syrische tegenhanger, Faisal al-Miqdad, in Damascus, dat de politieke positie van Syrië in de regionale en Arabische vergelijkingen “het resultaat is van het verzet van de regering en de bevolking van dit land tegen terroristen. via tussenpersonen”, meldt het Iraanse persbureau (IRNA).

Hij vervolgde: “We verwelkomen de recente openheid in de betrekkingen van Syrië met landen in de regio en we zijn blij dat landen in de regio een realistische houding hebben aangenomen ten opzichte van Syrië en de realiteit van de belangrijke regionale rol en positie van Syrië.”

De Iraanse minister benadrukte de “noodzaak van de dringende opheffing van de unilaterale en illegale sancties die door westerse landen aan Syrië zijn opgelegd”.

Het bureau zei dat Abdullahian “bilaterale betrekkingen, regionale ontwikkeling en internationale kwesties van gemeenschappelijk belang” besprak met Al-Miqdad.

Hij zei: “Vandaag hebben we een gedetailleerde ontmoeting gehad met de Syrische president Bashar al-Assad, en het was een gelegenheid om belangrijke bilaterale, regionale en internationale kwesties te bespreken terwijl we condoleances en solidariteit betuigden.”

Hij benadrukte dat Iran en Syrië “vrienden zijn in moeilijke tijden” en zei: “We zullen vrienden blijven in de moeilijke dagen van Syrië.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *